Izvor: Blic.rs
10.11.2020 u 14:21
0

PROF. KOČOVIĆ UPOZORIO! IMAĆEMO I ČETVRTI TALAS KORONE: Evo kada se očekuje novi pik

Treći talas korona virusa biće najduži od svih dosadašnjih, doneće najveći broj zaraženih do sada, skoro izvesno i rekordan broj preminulih, a prema poslednjim prognozama mogao bi da potraje do sredine marta. Međutim, sa njim neće doći i kraj epidemije korone u Srbiji, jer nas očekuje i – četvrti talas!

– Postoje tri vrste prognoza, kratkoročna, srednjoročna i dugoorčna. Dugoročno ne možemo da kažemo kako će se kretati epidemija korone u Srbiji, srednjoročno možemo sa nekom verovatnoćom. Prema sadašnjim slabim signalima kraj trećeg talasa se vidi oko 15. marta. Međutim, datum može da se približi Novoj godini, ali i da ode u april… – rekao je prof. dr Petar Kočović tokom gostovanja.

Prof. Kočović sa svojim timom uz pomoć matematičkih modela i formula prati kretanje pandemije korone u celom svetu.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

SUTRA DUPLA DNEVNICA Evo koliko košta rad na sutrašnji državni praznik

ČITANJE TESTAMENTA MITROPOLITA AMFILOHIJA! U prisustvu vladike Joanikija!

SUTRA POČINJE RASPUST U ponedeljak ponovo u klupama, a onda kreće zimski odmor

– Ni tada neće korona biti potpuno ugašena, onda bismo mogli da imamo na primer 15-30 zaraženih na dnevnom nivou – pojasnio je Kočović.

Narednih dana očekuje se vrh ili pik ovog trećeg talasa.

– Vrh očekujemo u narednih desetak dana, a onda bi trebalo da počne da pada broj zaraženih. Može da “pobegne” još neki dan, ali neće da traje do Nove godine. A valjda ćemo i neke mere da uvedemo – rekao je prof. Kočović.

Međutim, neće situacija odmah biti prihvatljiva. Naprotiv.

– Rast će trajati ukupno nekih 60 i više dana, a pad će biti još duži – objasnio je prof. Kočović na Fejsbuku.

Jedan komentar, ipak, šokirao je sve koji prate rad prof. Kočovića.

– Četvrti talas je izvestan za Srbiju, a za ostale države Evrope bi to bio drugi ili treći!

Praktično četvrti talas bi počeo odmah po završetku trećeg…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter