Izvor: KURIR
19.07.2024 u 22:22
0

PROVALJENA SKANDALOZNA PREVARA U SRBIJI: Trenutak nepažnje i ostajete BEZ NOVCA

Ponovno su se pojavile lažne SMS poruke koje kruže u Srbiji, a ovaj put su na meti roditelji.

– Zdravo, mama, moj mobilni je ukraden. Evo ti moj novi broj, možeš li da mi pošalješ poruku na Votsap – piše u jednom SMS u kojem je napisan taj novi broj. U drugoj varijanti stoji slično:

– Zdravo mama, ovo je moj novi broj telefona možeš li da ga memorišeš i pošaleš mi poruku putem Votsapa – a na kraju je takođe naveden novi broj mobilnog.

Zapravo se radi o lažnim SMS porukama, a u pitanju je još jedna telefonska prevara.

OTKRIVAMO DRŽAVU U KOJOJ SE NALAZI LEK ZA RAK PLATA JE 30$: Kata posetila zemlju u kojoj je koktel 1e, a jastog košta koliko i giros!

Oprez u komunukaciji

U nastavku prepiske prevaranti pokušavaju od roditelja da izvuku novac, a već su zabeležene i prve žrtve prevare jer su roditelji uplaćivali novac misleći da tako pomažu svojoj deci.

Iz policije već neko vreme uporno upozoravaju građane da ne nasedaju na lažne poruke. Savetuju poseban oprez u komunikaciji preko poruka i društvenih mreža kako ne bi postali žrtve prevare.

– Nikada nemojte davati svoje lične podatke, kao ni informacije o bankovnim računima, broj PIN, lozinku, CVC brojeve za onlajn bankarstvo osobama koje vam nisu poznate – poručuje policija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter