Izvor: Happy BSC
29.10.2021 u 10:23
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U „VIKEND JUTRU“: Zajednička borba protiv korone je i jedna vrsta demografske mere!

Pogubna statistika u Srbiji govori nam da je  od januara do septembra rođeno 1,7 odsto manje beba, a umrlih je za 19 odsto više.

Šta je uzrok ovome?

O demografiji, borbi sa koronom, ali i o politici govorile su U „Vikend jutru“ Sandra Božić iz SNS-a i prof dr Slavica Đukić Dejanović potpredsednica SPS-a. 

PROČITAJTE JOŠ: MINISTAR RUŽIĆ O PRODUŽETKU RASPUSTA: „To će biti dovoljno za prekid transmisije virusa“

– Dve godine živimo sa koronom. Svesni smo opasnosti i videli smo da nema nikakve šale sa ovim opakim virusom. S druge strane, neko  baš to iskorištava u političke svrhe i to postaje za državu veliki problem. Imamo proteste antivaksera, tu se vidi kako je zloupotrebljena korona i kako se igra sa zdravljem ljudi. To smo videli i na samom početku krize, a vidimo i sad. Građanska neposlušnost u ovom slučaju je širenje zaraze i gubutak života. Niko ne sme da bude toliko gladan vlasti da bi manipulisao nečijim životima. To građani vide i vrlo su svesni. Kazniće to građani na izborima-rekla je Sandra Božić. 

-Nama je najbitnije da sačuvamo živote građana Srbije. Vidite parametere koji pokazuju da je Srbija, što se tiče borbe protiv korona virusa, u samom vrhu. Nigde u svetu niste imali onakvu snalažljivost. Uspeli smo da sačuvamo i ekonomiju ali i  živote i zdravlje ljudi, da obezbedimo vakcine, da izgradimo 3 kovid bolnice… Svetska ekonomija je imala problem u pandemiji, a mi smo,  sada je bio i rebalans budžeta, pokazali da smo odlični i da poslujemo satabilno i sa milijardu i po evra u budžetu više od onoga što je bilo planirano u prvih devet meseci za ovu godinu. Oni koji protestuju žele destabilizaciju zemlje. Sve što je loše za Srbiju, za njih je dobro-rekla je Sandra Božić. 

PROČITAJTE JOŠ:SPAVAĆEMO DUŽE! U nedelju počinje ZIMSKO računanje vremena (VIDEO)

Antivakserska kampanja i protesti

– Akteri tako neželjenih događanja su sugestivne osobe na koje se lako može uticati. Kreatori takvih događaja su zapravo problem našeg društva i mi treba da ih identifikujemo. Ovde je veliki problem kreatora koji vređaju osećanja Jevreja, na način da okupe ljude i da se oskupe ispred doma čoveka za kojeg postoje samo reči hvale, i da govore ono što govore. Zlo ne živi u ljudima koji su sugestivni, oni nekritično prihvataju tuđe stavove.  U medijima smo dali dosta prostora svima onima koji se svađaju sa naukom, humanošću i sa strukom.  naši ljudi, a tako je i u regionu,  ljude koji nisu mnogo zdravstveno pismeni. Zapostavljamo zdravlje. Ako je sve to tako, onda se postavlja pitanje kako se sve može manipulisati. Država je uradila sve što je potrebno da se zaštite ljudi od korona virusa-kazala je Slavica Đukić Dejanović. 

-Moj sin živi u Portugalu i to je zemlja koja važi za vrlo naprednu i u kojoj su ljudska prava veoma zagarantovana.  Svi građani su  od početka učestvovali u ovom biološkom ratu.. Nikome nije palo na pamet da se deli i da koristi koronu u političke svrhe.Pposebno nikom nije palo na pamet da se manipuliše ljudima. To je zemlja u kojoj je vakcinacija sasvim normalna pojava  i oko toga nema dileme-rekla je Đukić Dejanović. 

PROČITAJTE JOŠ:ROĐENA TRI PARA BLIZANACA! Predivna vest iz novosadskog porodilišta

Demografska politika

– Što se tiče demografske politike, ona je u nadležnosti lokalnih samouprava. Jedinice lokalne samouprave su nosioci vidljivosti ovog problema. Ogromna sredstva su izdvajana za bolju demografsku budućnost Srbije. Naravno da finansijske mere nisu jedine mere, a zakon o finansijskoj podršci porodice je tu zaista izvanredan. Osnovna mera za obezbeđivanje dobre demografske slike jesu mir i  ekonomski razvoj. Nama se kovid veoma isprečio na planovima jačanja demografske slike. Ova borba koju svi zajedno moramo da vodimo protiv korone je i jedna od demografskih mera. Vrlo je važno da se naglasi da je vakcina neophodna za mlade roditelje, i one koji planiraju to da budu. Za mene je neprihvatljivo da neko  ko radi u zdravstvu širi ideju  o štetnosti vakcine. Nema većeg civilizacijskog dostignuća protiv zaraznih bolesti do vakcine. 

O zajedničkom kandidatu na predsedničkim izborima stranaka SPS i SNS

– Neuspešna kampanja opozicije traje od kada je ova vlada formirana. Zašto neuspešna? Zato što targetiraju predsednika Vučića kojeg narod voli. Prava opozicija pravi osnovanu kritku programa vlade i bavi se uveravanjem naroda da će bitne probleme rešavati energičnije i bolje. Mi nikada nismo imali mogućnost to da čujemo. Kod nas opozicija napada na porodicu predsednika. To je nedostatak ideja da se ponudi ono što je narodu potrebno i što bi moglo biti neka alternativa. Mi nemamo dilemu da je jedan jedini kandidat za predsedničke izbore Aleksandar vučić. Rezultate koje imamo opravdavju stavove i jedne i druge partije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter