Izvor: Happy BSC
28.07.2021 u 11:17
0

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Finansijka injekcija čak i za peto dete, ali pod ovim okolnostima!

U jutranjem programu HappyTV gošća je bila  Specijalna savetnica premijerke za Agendu 2030 i profesorka psihijatrije Slavica Đukić Dejanović. 

VAŽNO:

DARKO MLADIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA – istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU: Veoma toplo – OPREZ!

Ona je govorila o finansiranju porodilja i finansijskom značaju za stimulaciju nataliteta u Srbiji.  

O problemu zašto se peto dete novčano ne finansira, nekadašnja ministarka zdravlja kaže: 

PROČITAJTE JOŠ:

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

NOĆ ZA NAMA: Relativno mirna noć u Beogardu

-SZO procenjuje šta je dobit, a šta je šteta. Ustanovljeno je da se do četvrtog deteta žena obnavlja hormonski, fizički i psihički.  Peta trudnoća je traumatična za ženu.  Kada smo razgovarali sa ženama ni jedna nije istakla da bi želela da dobije nacionalnu penziju jer je majka. Njihov cilj je da imaju profesionalna dostignuća, ali i da se ostvare kao majke. One žele da im država pomogne u organizaciji i usklađivanju rada i roditeljstva. Vlada je još 2016. godine počela da se bavi ovim pitanjem, vrlo uspešno i nastaviće i u buduće. Kada je reč o novčanoj pomoći za 4. dete,  moram da naglasim da će država svakako analizirati višebrojne porodice. Dešavalo se da žena u četvrtoj trudnoći nosi blizance. Reagovano je tako da se peto dete nije uskratilo za pomoć. Pohvaljujem takve odluke-rekla je Đukić Dejanović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter