Izvor: kurir.rs
19.12.2020 u 20:56
0

ŠLOGIRAO SE USRED KOVID AMBULANTE: Priznaje da je pritisak lečio domaćom rakijom i kafom, a onda ZARADIO I KORONU

Zoran Petrović iz Grocke (59) jedan je od retkih koga smo sreli u bolnici „Sveti Sava“, iz koje izlazi ko nov posle teških nedaća

I korona, i šlog, i obostrana upala pluća, i borba za život na mehaničkoj ventilaciji – sve je to snašlo Zorana Petrovića iz Grocke (59)! I sve je preživeo! Sad čeka da ga svakog časa otpuste iz bolnice „Sveti Sava“. One čuvene gde se danas vodi teška borba za pacijente koji imaju i koronu i moždani udar.

Zoran je već bio pozitivan kada mu je skočio pritisak. I ranije je kuburio s tim, ali prvi put se šlogirao baš sad, kad je dobio koronu. Doduše i sam je „radio“ na tome.

– Skoči mi pritisak, odem do doma zdravlja i usred kovid ambulante se šlogiram. Da vam priznam, nisam baš redovno pio lekove. Ja sam seljačko dete, pa sam pritisak lečio jednom domaćom rakijom i kafom ujutru – smeje se Zoran.

– Baš sam imao sreće da dospem ovim divnim ljudima u „Svetom Savi“! Bio sam i na respiratoru i izvukao se – priča dok se krsti.

– Problem su bili i čvarci, i slanina, pihtije… Sve mi to pred očima. Sramota me i da pričam. Al’ to baš volim da jedem – veli Zoran, inače domar u muzičkoj školi. – Da se čuvate. I za Novu godinu – dobacuje dr Pavle Petrović, anesteziolog i koordinator kovid odeljenja.

– Nema prase na sto – šali se „cimer“ s kreveta pored.

OVO MORATE ZNATI

KORONA PO GRADOVIMA Beograd stao na kotu 1.000

OTKRIĆE BRITANACA Novi soj kovid 19 brže se širi!

DOBRA VEST NA SVETOG NIKOLU! Padaju korona brojke!

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Poželeo sam mu brz oporavak! (FOTO)

GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ispunjava sve propisane standarde

– Aaaa, post je, ne brinite – osmehuje se Zoran, koji super izgleda, čovek ne bi reko da se pre neki dan šlogirao. I to kako.

– Gospodin Petrović je imao akutni moždani udar na vrlo nezgodnom mestu – zadnja lobanjska jama. Uz to je zaradio i obostranu upalu pluća. Za 24 sata završio je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilatciji. Posle pet dana smo uspeli da ga skinemo s nje. Hvala bogu, posledice moždanog udara nisu velike. Pokretan je, ali ima nespretnost – veli dr Petrović.

Ulazimo na intenzivnu. Pište mašine. Tu su i oni u komi, na respiratoru. Dan je tmuran. Prozori, naravno, goli. Pogled puca na Stefana Nemanju. Stoji pred starom železničkom. Neki gledaju u njega. Al’ čini ti se da ne znaju ni gde su, ni šta vide. Tuga

Tu je i Željko Grgić (62) iz Obrenovca. Ima „samo“ koronu. Nagurali nove krevete, da prime i „obične“ kovid pacijente. Sve bolnice krcate. – Bio sam u Areni, jedno 3-4 dana sam disao lepo. A onda nikako, pa me prebaciše ovde. Hvala do neba svima. Nemam reči kako me gledaju. Malo i preteruju – smeši se Željko.

Prolazimo sve sobe. S nama je i ljubazna domaćica, glavna sestra Olivera Đurović. Ista slika svugde. Mnogi leže i ćute. Poneko „dobar dan“ kaže. Sve do Zorana, koji je baš veseo… A i ima rašta.

Odlazimo. Naravno, u crvenu zonu i iz nje se ne može istim „drumom“. Dugim hodničićima, ko u kakvom lavirintu, grabimo ka izlazu. I u toj polutami suterena sudar s dva otvorena kovčega! Prislonjeni na zid. Pogrebnik godinama tu stanuj“. Možda baš oni čekaju nekoga odozgo. Nekog ko gubi bitku. A takvih je mnogo bilo. Ne znaš ko više ubija – korona ili šlog. A tek kad se dva zla udruže…

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter