Izvor: KURIR
23.06.2024 u 18:11
0

SRBIMA OBILI AUTO DOK SU BILI NA LETOVANJU: Ovo su potencijalni znaci da je vaš auto označen kao dobar plen za krađu

Gotovo svake sezone srpski turisti su na meti lopova u Grčkoj koji obijaju automobile!

Pre nekoliko dana turistima iz Srbije obijen je auto na plaži Tiganija kod Sartija.

– Dobili smo poruku od našeg člana grupe „Live form Greece“ da im je na plaži Tiganija kod Sartija obijen auto, polomljena stakla, ukradena torbica i pokušana krađa automobila – navodi se na Tiktok stranici Nikana.gr.

Nikana.gr podseća turiste da vode računa o bezbednosti svojih stvari dok su na letovanju, te da vredne stvari, kofere, tašne, tehniku i slično ne ostavljaju u vozilu.

– Pokušaji obijanja i krađe vrednosti i automobila najčešće se događaju na parkinzima velikih marketa, na plaži i veoma često na parkingu dok su turisti u poseti srpskom vojničkom groblju Zejtinliku – upozorava Nikana.gr.

Naveli su potencijalne znake da je auto označen kao „dobar plen“ za krađu.

SRBIJA NA UDARU NEVREMENA: Ovo su trenutno najugroženija mesta, a radar pokazuje kako se olujne ćelije dalje šire našom zemljom

– Papir ili maramica na ručki automobila, flašica vode pored točka, novčić na ručki ili haubi i bilo šta neuobičajeno na autu, a da to niste vi ostavili. Najbolja mera zaštite je ne ostavljati stvari od vrednosti vidljive u automobilu (pa čak ni naočare za sunce), a dok ste u kupovini neka bar jedna odrasla osoba (nikako dete) ostane u vozilu, proverite da li vaš alarm radi i da li je aktiviran – naglasili su oni.

Dodali su da su savremeni kradljivci automobila dobro upućeni u tehnologiju, a sve je više tkzv „čistih krađa“ – kako ih u policiji nazivaju.

– Ako imate ključ za daljinsko otključavanje, uvek fizički zaključajte auto, a ključ umortajte u aluminijumsku foliju i tako sprečite krađu kodova za otključavanje sa vašeg ključa – naveli su.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter