Izvor: Kurir
14.05.2024 u 10:57
2

„SVUGDE SU MI VRATA OTVORENA, A VRATA DOMA MOG ĆE KAD TAD OTVORITI SAM BOG“: PATRIJARH PORFIRIJE vraćen sa ADMINISTRATIVNOG PRELAZA, poslao poruku koja razara NEPRIJATELJE I NEVERNIKE

Patrijarhu Porfiriju tzv. kosovske vlasti na prelazu Merdare juče nisu dozvolile da uđe na teritoriju Kosova i Metohije, kako bi prisustvovao zasedanju Sabora u Pećkoj patrijaršiji.

Kako je to izgledalo juče na prelazu Merdare može se videti na fotografijama koje Kurir objavljuje.

Na fotografijama se vide zaustavljena vozila, pored kojih stoje patrijarh i arhijereji.

„BORBA PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI JE NAJVAŽNIJA BORBA U OVOM VEKU“: MINISTARKA ĐURĐEVIĆ-STAMENKOVSKI

Podsetimo, patrijarhu Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC tzv. kosovske vlasti na prelazu Merdare juče nisu dozvolile da uđu na teritoriju tzv. Kosova.

Zbog toga Sabor SPC danas nije počeo sa radom u Pećkoj patrijaršiji već u Beogradu, u Hramu Svetog Save na Vračaru, gde je u devet sati počela liturgija.

Bez ikakvog razloga i obrazloženja patrijarh Porfirije i episkopi vraćeni su sa administrativnog prelaza, odnosno uručene su im tzv. odbijenice.

Nakon odluke tzv. prištinskih vlasti da se patrijarhu Porfiriju zabrani ulazak na KiM, poglavar Srpske pravoslavne crkve oglasio se i na svom Instagram nalogu rečima:

– Sva vrata ovog sveta su otvorena za mene, kao što su i naša vrata otvorena za sve, samo su vrata moga doma, Pećke Patrijaršije, zatvorena i ne daju mi da u njega uđem. Kao Patrijarh srpski, kao građanin i kao vernik znam i poručujem da će ta vrata, pre ili kasnije, otvoriti sam Bog. Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najpre sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima. Ja im poručujem da izdrže jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti. Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere, sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„SVUGDE SU MI VRATA OTVORENA, A VRATA DOMA MOG ĆE KAD TAD OTVORITI SAM BOG“: PATRIJARH PORFIRIJE vraćen sa ADMINISTRATIVNOG PRELAZA, poslao poruku koja razara NEPRIJATELJE I NEVERNIKE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter