Izvor: 24sedam
26.09.2024 u 13:35
0

TESTIRA SE PRUGA: Od Beograda do granice sa Mađarskom za 76 minuta!

Ukoliko sve bude kako treba, nadamo se da bi sutra već mogla da se dostigne brzina od 200 kilometara na sat - rekla je Jelena Tanasković

Direktorka „Infrastruktura železnica Srbije“ Jelena Tanasković rekla je danas da je u ponedeljak počelo testiranje brze pruge Novi Sad – Subotica, a u utorak je krenula prva vožnja – brzinom od 50 kilometara na čas.

NE ZABORAVITE NA OVAJ VAŽAN PRAZNIK: Dan kada se posti i slavi pronalaženje Časnog krsta

Testiranje će trajati do 10. oktobra. Nadamo se da ćemo do kraja novembra, odnosno krajem godine, otvoriti ovu deonoicu za saobraćaj, rekla je Tanaskovićeva.

Nemačka nacionalna kompanija „Dojče ban“ testira brzu prugu Novi Sad – Subotica. Testiranje nove železničke saobraćajnice odvija se prema planu i očekuje se da bi brzina od 200 kilometara na sat mogla da bude dostignuta već sutra.

– Ta prva vožnja je išla brzinom od 50 kilometara na čas po nekom planu koji je unapred Dojče ban napravio sa našim ekspertima. Trebalo je prva dva dana da se vozi u toj brzini. Međutim, već juče je brzina podignuta na 70 kilometara na čas. Danas će probati da podignu brzinu na 100, 120 i 140. Ukoliko sve bude kako treba, nadamo se da bi sutra već mogla da se dostigne brzina od 200 kilometara na sat – rekla je Jelena Tanasković.

Prema njenim rečima, to je izuzetno važna informacija jer zapravo govori da nema velikih nepravilnosti, da je urađeno sve kako treba i da sve ide po planu.

Kompanija „Dojče ban“ će biti u Srbiji do 4. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter