Izvor: KURIR
13.06.2024 u 07:08
0

U 2 DELA SRBIJE UPALJEN CRVENI METEO ALARM Upozorenje RHMZ na snazi: Kiša već pljušti u Beogradu, očekuju se i vremenske nepogode

Tokom jutra na području Srema, Bačke i zapadne Srbije kiša ili plјuskovi sa grmlјavinom. Na teritoriji Beograda kiša slabog do umerenog intenziteta, saopšteno je rano jutors iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljusak u Beogradu je počeo nešto pre sedam sati.

U centralnim, istočnim i južnim predelima lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode – velika količina padavina za kratko vreme, grad i jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova.vremenska prognoza

Duvaće vetar u većem delu slab zapadni i severozapadni, samo u južnim krajevima slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura biće od 14 do 19, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i nestabilno vreme, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 17, a najviša oko 24 stepena.

NASLOVNE STRANE ŠTAMPANIH MEDIJA

Do petka nestabilno

„Do sutra se očekuje promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji danas lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova“, najavio je RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

„Danas veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen crveni meteo alarm

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi crveni meteo alarm zbog grmljavine, na snazi je i narandžasto upozorenje zbog kiše. Ovo crveno upozorenje znači da je vreme vrlo opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter