Izvor: Tanjug
02.12.2020 u 18:31
0

U PETAK SE OČEKUJU PRVI PACIJENTI: Nova kovid bolnica u Batajnici se puni opremom

U toku je unošenje medicinske opreme u novu kovid bolnicu u Batajnici i u petak se očekuju prvi pacijenti, potvrdila je danas dr Tatjana Adžić Vukičević, koja je imenovana za direktorku te ustanove.

SVE O KORONI

KORONA PRESEK: Danas 52 preminula, na respiratorima 270

KONAČNO! VAKCINE USKORO U SRBIJI: Dve kompanije podnose zahtev za registraciju u našoj zemlji

MARIĆ OBOLEO OD KORONE Ovo je izjavio iz KBC Dragiša Mišović!

PRESEK STANJA PO GRADOVIMA: Korona ne jenjava!

Ona je potvrdila da je okončan i konkurs za prijem lekara, koji će u novoj bolnici raditi zajedno sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije, u čijem sastavu će ova bolnica raditi.

– Ovo je bolnica koja je prevazišla sva naša očekivanja. Kapacitet će biti 930 kreveta, od čega 680 postelja u poluintenzivnoj nezi, a ostatak u intenzivnoj nezi – precizirala je ona.

Dodala je da će u kovid bolnicu Batajnica biti primani pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

OVO MORATE ZNATI

SOCIJALISTA BRŽI OD VLADE Podneo ostavku jer su odbili Dodika

EKSKLUZIVNO! IVICA DAČIĆ NA HAPPY TV: Kafa kod Marića jeftinija nego u SKUPŠTINI

NOVI DETALJI ISTRAGE O PROSTITUCIJI U KAFANI U ŠAPCU: Uhapšena još jedna osoba

– Ovde će raditi multidisciplinarni timovi lekara, a cilj će biti da se spreče komplikacije, kako bi se što manje pacijenata našlo u intenzivnoj nezi – naglasila je dr Adžić Vukičević.

Najveći broj lekara biće stručnjaci različitih specijalnosti iz Kliničkog centra Srbije, rekla je ona.

Precizirala je da je kovid bolnica u Batajnici deo Kliničkog centra Srbije, ali će raditi potpuno autonomno, uz najsavremenije dijagnostičke aparate i opremu za lečenje ove vrste pacijenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter