Izvor: Tanjug
22.06.2020 u 16:17
0

UVEDENA VANREDNA ODBRANA OD POPLAVA: Vodena jedinica DRINA-LOZNICA u OPASNOSTI!

Usled naglog porasta vodostaja reka, kao i upozorenja RHMZ-a na obilne padavine danas i sutra na području Srbije, uvedena je vanredna odbrana od poplava na Vodnoj jedinici „Drina-Loznica“ u nadležnosti JVP „Srbijavode“.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Ðetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom današnjeg dana i sutra vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopšteno je iz tog preduzeća.

IZBORI 2020

UŽIVO! NAJUBEDLJIVIJA POBEDA IKADA: SNS OSVOJIO 75 ODSTO MANDATA i dva miliona glasova

RIK: Izlaznost 50,3 odsto, SNS-u 191 mandat

SVI BRUJE O APSOLUTNOJ DOMINACIJI: Mediji u regionu o ubedljivoj pobedi SNS

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujičnih tokova na vodnim područjima koja su u nadležnosti JVP „Srbijavode“.

PROČITAJTE I OVO

BAKINA KUHINJA: KROMPIRUŠA KOJA STO JEZIKA GOVORI!

HAOS U BUDVI Narod povratio opštinu, specijalci okružili zgradu (VIDEO, FOTO)

ČETIRI MRAČNE MISTERIJE Ovo krije Antarktik (VIDEO)

PALO PRIZNANJE ESTRADNOG MAKROA: Evo koja su se imena našla na spisku

U skladu sa obavezama iz Opšteg plana za odbranu od poplava, kao i Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020. godinu uvedena su dežurstva na terenu, pripremljene sve službe JVP „Srbijavode“ za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava.

Službe JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu i prate razvoj situacije, u skladu sa Opštim i operativnim planom za odbranu od poplava, dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter