Izvor: blic
11.10.2024 u 14:09
0

UZELA MU JE FIRMU I AUTOMOBIL A SADA ĆE I STAN: Srbin pozajmio novac rodbini svoje bivše žene pa silno zažalio

Srbin pozajmio novac porodici bivše žene pa grdno zažalio Bivša supruga mu uzela pola bogatstva a sada zbog duga idu i na sud

Loši porodični odnosi često se dodatno zakomplikuju kada se u igru umeša novac. To je na svojoj koži osetio jedan Srbin koji je pozajmio novac porodici svoje bivše žene i zbog toga silno zažalio.

O situaciji koja nikako da se reši, pisala je na Reditu ćerka od muškarca koji je novac pozajmio. Objašnjenjem komplikovane situacije u kojoj se njen otac našao, najviše zbog bivše žene koja je „uplela prste“, devojka je zatražila pomoć od drugih korisnika.

„Pozdrav svima, radi se o tome da je moj otac pozajmio novac stricu od bivše žene i taj čovek odbija da ga vrati. U nekoliko navrata prilikom poziva i posete tom čoveku (nakon razvoda mog oca i te žene), on je pričao da će vraćati novac ‘po malo koliko može’.

Međutim kako bi napakostila mom ocu (pored toga što mu je uzela firmu i automobil, uz pretnje kako će uzeti pola stana koji je on kupio), bivša žena je rekla stricu da ne mora da vrati novac jer je stečen tokom braka, što nije istina pošto se radi o novcu od dedovine (koji je zapravo bio namenjen meni za studiranje).

„Samo je hteo da ispadne human“

Pokrenut je sudski postupak i unajmljen je advokat. Postoji ugovor o pozajmici i potvrda kad je novac izvađen iz banke. Malopre je advokat zvao i rekao da advokat od tog čoveka tvrdi da novac nikad nije ni pozajmljivan i mešaju u priču neki kredit koji je moj otac dizao u toku braka (nevezan za taj slučaj).

U suštini moj otac je želeo da ispadne human kako ta porodica ne bi završila na ulici i kako bi mogli da kupe kuću od tog novca. Trenutno znamo samo da taj čovek ima stalno zaposlenje i da mu dve ćerke rade u inostranstvu. Moje pitanje glasi: koje su šanse da se izgura pravda iz ove priče i kako poboljšati svoje izglede na sudu?“, pitala je devojka.

„Šanse su jako slabe, da ne kažem nikakve“

Na svoje pitanje nažalost nije dobila ohrabrujuće komentare.

„Šanse su jako slabe, da ne kažem nikakve. Uči će u parnicu od par godina i neće moći nikako da dokaze da je pozajmio novac. Uvek je na onom ko tuži teret dokazivanja. Čak i taj ugovor, može da bude kontra efekat, da taj lik kaže ‘da, napravili smo ugovor, trebalo je da mi pozajmi novac i nije mi pozajmio, dakle on je prekršio ugovor'“, „Ako imaš svedoke i ako je priča solidna, svakako će ti ići u korist ali ovakve stvari zaista mogu da odu na bilo koju stranu. Pozajmice se uvek prebacuju preko banke, onda nema tih pitanja“, pisali su oni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter