Izvor: Novosti
22.09.2021 u 12:52
0

VEČERAS TAČNO U 21:22 ČASA POGLEDAJTE U NEBO! Obavezno zamislite želju – IZNENADIĆETE SE!

Jesen ove 2021. godine stiže u Srbiju u sredu, 22. septembra u 21:22, ali to nije sve. Prema verovanjima, ovo je veoma moćan datum kada možete da ostvarite svoje želje.

Dan za magiju

Jesenja ravnodnevnica se tradicionalno proslavljala kao druga, divlja ili zelena žetva, vreme praznovanja u čast majke Zemlje i njenih plodova. Večera na dan žetve je običaj koji je stariji od hrišćanstva.

PROČITAJTE JOŠ:  POVRATAK PRVIH TURISTA IZ SVEMIRA!

U 21:22 pogledajte u nebo i tri puta ponovite želju, jer prema narodnom verovanju, sigurno će vam se ispuniti.

U vreme kada ista dužina noći i dana najavljuje dolazak zime, ovaj praznik je predstavljao sipatetički magijski gest kojim je trebalo obezbediti dovoljno hrane za zimski period tako što su se iznosili i jeli najbolji plodovi žetve.

Prema predanju, Bog svetlosti izgubio bitku protiv svog mračnog blizanca i alter ega, boga tame.

Zamislite želju

Na jesenju ravnodnevnicu pale se sveće plave boje kojom se sibolizuje jesenja kiša i zelena za majku Zemlju i divlju žetvu, da bi se prikazalo spajanje neujednačenih aspekata života i uravnoteženog razmišljanja,pišu mediji.

PROČITAJTE JOŠ:  VREMENSKA PROGNOZA ZA 22. SEPTEMBAR: Danas oblačno i sveže, mestimično sa slabom kišom!

Od davnina ljudi su verovali da se na ovaj dan ispunjavaju sve želje. Prema narodnom verovanju, ukoliko se tačno u trenutku nastupanja jesenje ravnodnevnice, u ovom slučaju 21:22 sata uveče, pogleda u nebo, zamisli želja i ponovi tri puta, ona će zasigurno biti ispunjena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter