Izvor: tanjug
14.09.2024 u 11:50
0

VOZOVI IZMEĐU BEOGRADA I NOVOG SADA: Kašnjenje i dalje zbog krađe kablova

Brzi voz "Soko“ i drugi putnički vozovi i dalje kasne u proseku osam do deset minuta na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije, saopštilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Stručne službe ovog preduzeća angažovane su na zameni specifične opreme za brzu prugu koja je ukradena i popravci infrastrukturnih kapaciteta, kako bi brza pruga što pre bila ponovo osposobljena za saobraćaj vozova po redu vožnje.

U takvim uslovima, sa ciljem očuvanja bezbednosti železničkog saobraćaja, na ovom delu pruge brzina putničkih vozova je sa 200 km/sat smanjena na svega 40 km/sat ili manje od toga. Zbog toga su u proteklih mesec dana registrovana kašnjenja putničkih vozova na brzoj pruzi, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Država Srbija uložila je ogromna finansijska sredstva u izgradnju brze pruge za vozove od 200 km/sat, kao prve u regionu, a u skladu sa potrebama i interesima građana i privrede naše zemlje. Pruga Beograd – Novi Sad u prethodnom periodu dokazala je kvalitet, brzinu, efikasnost i komfor putovanja, a broj prevezenih putnika od 8,9 miliona govori o potrebi i zadovoljstvu putnika, dodaje se.

Krađama delova železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, osim što se remeti funkcionisanje vozova i red vožnje, može da bude ugrožena i bezbednost saobraćaja. Infrastruktura železnice Srbije zato apeluje na građane da prijave počinioce ove, kao i drugih krađa na železničkoj infrastrukturi, kako bi pomogli da u najkraćem roku budu identifikovani i privedeni pravdi i da bi se na taj način izrekle najveće kazne za počinjeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter