Izvor:
10.06.2017 u 17:51
0

VULIN APELOVAO NA RADNIKE: Idite u inostranstvo na zakonit način!

Na graničnim prelazima počela je distribucija flajera i plakata o zapošljavanju naših građana u inostranstvu, a ministar za rad Aleksandar Vulin apelovao je na sve one koji traže posao u drugim zemljama da to rade na zakonom utvrđen način.

Vulin je tokom obilaska Horgoša 1, jednog od graničnih prelaza na kome se dele brošure ''Zapošljavanje u inostranstvu'''' i 'Upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo'', koje je pripremilo Ministarstvo za rad u cilju bolje informisanosti o pravima naših građana koji se zapošljavaju u inostranstvu rekao da je prošle godine preko Agencije za posredovanje i zapošljavanje na rad u inostranstvo otišlo 5.057 radnika, ali da je pravi broj verovatno daleko veći.

– Naša javnost se mobiliše i počne da govori o radu naših radnika u inostranstvu tek kada se desi neka tragedija, kada neko strada i više ne možemo da pomognemo. Baš zato želimo i ovim putem da apelujemo na javnost, na sve one koji traže posao u inostranstvu, da to rade na zakonom utvrđen način – rekao je Vulin.

Kako je istakao, od sada će na svakom graničnom prelazu građani dobijati informacije šta su njihova prava i obaveze.

Ministar je ukazao i da građani, pre toga preko agencija kojih u Srbiji ima tačno 100, a čiji rad kontroliše ministarstvo, mogu bezbedno i sigurno da odu da rade u inostranstvu.

– Nemojte ići preko posrednika o kojima ne znate ništa, nemojte ići tamo gde niste potpisali ugovor na srpskom jeziku pre nego što ste napustili zemlju , nemojte odlaziti pre nego što se raspitate i saznate koja je visina vaše nadoknade, kakvi su uslovi rada i ko je poslodava – upozorio je Vulin.

On je pozvao građane da se za sve informacije obrate Ministarstvu za rad.

Izvor: Tanjug

Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter