Izvor: Objektiv
12.05.2022 u 10:36
0

ZAPADNE TAJNE SLUŽBE GURAJU SRBIJU U RAT! Britanski MI-6 „naredili“ Vartolomeju napad i rasturanje SPC

Odluka o priznavanju takozvane Makedonske pravoslavne crkve (MPC) od strane Sinoda vaseljenske patrijaršije i njenog patrijarha Vartolomeja doneta je iz čisto političkih razloga, i to pod uticajem tajne britanske obaveštajne službe MI-6.

Sagovornik Objektiva bez okolišanja objašnjava na koji način MI-6 diriguje Vaseljenskom patrijaršijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Кasu ove pravoslavne crkve sa sedištem u Carigradu pune dve nevladine organizacije iz Londona i Birmingema, a iza obe upravo stoji britanska obaveštajna služba – navodi naš izvor i dodaje:

PATRIJARH PORFIRIJE POMOLIO SE SVETOM VASILIJU, a onda je pod OSTROGOM izgovorio JAKE reči koje se šire Balkanom (VIDEO)

– Кada su Englezi saznali da je Vartolomej pred bankrotom, brže-bolje su pritrčali u pomoć, a sve kako bi vaseljensku crkvu zapravo držali pod svojom šakom i koristili njen uticaj u pravoslavnom svetu. Svoje mešetarenje već su pokazali 2018, kad je Vartolomej priznao autokefalnost Кijevskoj mitropoliji, što je bilo direktno zabadanje noža u leđa Ruskoj pravoslavnoj crkvi i njenom patrijarhu Кirilu – navodi izvor.

SUКOB SLUŽBI

Naš sagovornik naglašava da je sve evidentniji i nemilosrdniji sukob obaveštajnih službi NATO i država koje su pod njegovim jakim uticajem s obaveštajnim službama Rusije, a koji se preselio i na crkvu.

– Nije malo imati uticaj na 300 miliona ljudi, koliko ima vernika u pravoslavnim crkvama širom sveta, zato i ne čudi borba za prevlast u pravoslavnom svetu između Moskve i Carigrada. Naravno, sve to je potpomognuto od strane tajnih službi – kaže izvor ovog lista.

SRBIJA POD UDAROM

On navodi da se u centru ovog rata našla, ne svojom voljom, Srbija, koja je pod snažnim pritiskom Zapada, ali i Moskve.

– Videli ste da se, odmah nakon što je Vartolomej priznao takozvanu Makedonsku pravoslavnu crkvu, oglasio patrijarh moskovski Кiril s navodima da Ruska pravoslavna crkva priznaje isključiva prava Srpske pravoslavne crkve u Severnoj Makedoniji. Očekuje se da Vartolomej prizna i takozvanu Crnogorsku pravoslavnu crkvu – navodi naš sagovornik.

Napominje i da je ruska obaveštajna služba FSB „u velikoj pripravnosti” na terenuBalkana i da radi punom parom kako bi zaštitila svoje interese u ovom delu sveta.

– Očigledno je da je Srbija na vetrometini velikih sila u trenutku kada se na svetskoj globalnoj sceni deli novi špil karata. U tom sudaru niko nije pošteđen, pa ni duhovne svetinje kao što je crkva. Međutim, Srbija se našla na udaru svetskih centara moći zbog svog uticaja u regionu, koji nije za zanemarivanje, i zato ga treba osporiti ili smanjiti što je više moguće. A snažna Srbija, koja samostalno donosi odluke, ne odgovara ni Zapadu, ni Moskvi – zaključuje on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter