Izvor: ALO
13.06.2024 u 15:41
0

ZAVRŠNI ISPIT ZA SREDNJOŠKOLCE SE POMERA: Evo za koji dan

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će završni ispit u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna, a povodom zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će završni ispit u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna, a povodom zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

Ministarka je za Tanjug rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg, izabrani predmet.

 

I OVOG VIKENDA PREVENTIVNI PREGLEDI U BEOGRADU: Evo šta ćete sve moći da proverite!

„Takođe ćemo pomeriti po jedan dan i objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni, a 25. juna definitivni konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala“, istakla je Đukić Dejanović.

Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula.

Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za đake pre testa i tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganjima ispita.

U ime Ministarstva prosvete, ona je čestitala praznik islamskim vernicima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter