29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

OVAKO IZGLEDAJU ATENTATORI NA ZVICERA Njihova lica sve govore! (GALERIJA)

Krtica Rostislav Černobrivi, viši narednik ukrajinskog MUP, sumnjiči se da je pružio logističku podršku i odavao informacije četvorici napadača iz Srbije i Crne Gore koji su teško ranili navodnog vođu kavačkog klana

Ukrajinska policija koja radi na rasvetljavanju pokušaja ubistva navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera (37) pored dva Srbina i dva Crnogorca koji se dovode u vezu sa atentatom, uhapsili su i svog kolegu Rostislava Černobrivija, višeg narednika ukrajinske policije, prenosi portal Kantri polisi.

Službenik nacionalne policije, kako navode, uhapšen je tokom akcije specijalaca koji su posle pucnjave u Odesi lisice na ruke stavili srpskim državljanima Milanu Brankoviću (31) i Petru Jovanoviću (46), kao i Crnogorcima Emilu Tuzoviću (30) i Stefanu Đukiću (30). Sumnja se da im je policajac davao logističku podršku i odavao informacije otkako su početkom maja ušli u Ukrajinu. Dvojica osumnjičenih uspela su da pobegnu, a za dvojicom osumnjičenih još uvek se traga. Zvicer, koji je pogođen s tri hica u grudi, u teškom je stanju i bori se za život.

- Nekoliko sati posle pucnjave policija je ušla u trag beguncima, koji su prethodno zapalili "smart". Opkolili su ih na ulazu u Odesu dok su pokušavali da iz Ukrajine pobegnu u Moldaviju. Na veliko zaprepašćenje, s njima su zatekli i svog kolegu - otkrili su izvori iz istrage. - Ovo je neuspeh ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine - rekao je izvor iz policije. On je potvrdio jučerašnje pisanje Kurira da se sumnja da je likvidaciju naručio D. H. iz Užica, inače pripadnik bande Pink Panteri, i jedan od najbližih saradnika pokojnog vođe škaljarskog klana Igora Dedovića, koji je ubijen u januaru u Atini. Izvor iz istrage rekao je da je srpska policija još u aprilu obavestila kolege iz Ukrajine da se sprema atentat na Zvicera.

- Informaciju koja je stigla iz Srbije ozbiljno su shvatili i organizovali su specijalni tim. Za njega je znao mali broj ljudi i njihov zadatak je bio da prate svaki korak članova grupe koji su ušli na našu teritoriju i da spreče likvidaciju. Kada je četvorka ušla u Ukrajinu, snimljen je njihov kontakt s dvojicom bivših boraca, veterana antiterorističke jedinice, koji su im pomogli da kupe oružje, automobile, municiju i mobilne telefone. Takođe, pomagali su im da svakodnevno prate Zvicera i njegovu porodicu - kaže izvor, a prenose lokalni mediji.

Međutim, sumnja se da su u policiji imali krticu i da zato nije sprečen atentat. - Predmet istrage biće da li je njihov saradnik iz policije pomogao da se osujeti plan da se atentat spreči, odnosno da se istražitelji skrenu na pogrešan trag i tako omogući napadačima da pobegnu - pišu mediji. Ipak, zahvaljujući tome što su već bili na merama, oni su brzo uhapšeni. - Kod sebe su imali telefone koji su praćeni i s malim zakašnjenjem locirani na 500 kilometara od mesta napada - dodaje izvor upućen u poteru za beguncima, koji su pokušali da pruže otpor specijalcima prilikom hapšenja.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar