Izvor:
06.09.2024 u 12:30
0

ISTINA UVEK PRONAĐE PUT: Luka Karadžić za HAPPY TV

Luka Karadžić je danas za našu televiziju govorio na temu Markala, istine i o svom bratu Radovanu Karadžiću.

On je otkrio kako se oseća Radovan Karadžić rekavši da mu je vrlo tečko, da uslovi nisu ni prosečno kao što se prikazuje.

Radovan ima 79 godina, ima problema sa šećerom, pritiskom i da ima problem sa radom jer ne može da dobije kompjuter a želi da piše jer je on i književnik.

Istakao je da mu mnogo nedostaje i da zbog birokratske  greške nije mogao sa njim da se čuje 7 meseci.

Govoreći o Markalama on je istakao da je sud odbacio Markale 1 jer je dokazano da nije bilo ni žrtava, na pijaci nije bilo robe ni prodavaca. Sa ratišta su doneli ukočena tela i postavili eksploziv.

Markale 2 su isto podmetnute, tvrdi on, svi veštaci to govore. “ Prvo su ubili istinu a onda su ubili narod i državu“ rekao je Luka.

Upitan o događajima u Srebrenici, odgovorio je:

“Srebrenica je laž i podvala muslimana, jednog dela međunarodne zajednice na čelu sa Amerikom“ izjavio je on

Jedina nezavisna komisija koja je donela studiu o srebrenici dokazala je da nije bilo genocida, genocidne namere. Nijedno dete niti ženska osoba tu nije stradala.

Oko dve hiljade muslimana je stradalo prilikom proboja od Srebrenice do Tuzle, naoružanih, jer su se borbe vodile. Stradalo je tu i dosta srpskih vojnika, kaže on.

“Kada su međunarodne snage javile u Sarajevu da dođu da pokupe svoje mrtve oni su to odbili. Šta je drugo preostalo srbima nego da sahrane to u masovne grobnice, a onda su to kasnije iskoristili i rekli : ovo su masovne grobnice onih koje su srbi streljali“

On je još izjavio da ne poriče “da je bilo nekih zločina, lične osvete, to se dešava u svim ratovima i svim zemljama ali ne može rukovodstvo da odgovara za to po komandnoj odgovornosti. Radovana su osudili upravo za Srebrenicu, kao : morao je da zna šta njegova vojska radi na terenu. Nasera Orića su oslobodili uz obrazloženje : Nije on mogao da zna šta njegova vojska radi na terenu, i ako je dokazano učestvovao u svakoj akciji kada je izlazio iz Srebrenice po selima i to su isključivo ubijali civile na najsvirepiji način“

Što se tiče srpskih žrtava u sarajevu njih osim srba niko ne spominje.

Rat je započeo Alija Izetbegović i njegove zelene beretke ubistvom starog svata na svadbi i kasnijim ubijanjem mladih vojnika JNA koji su krenuli da izlaze iz Sarajeva. kaže on

On je se vratio na temu svog brata Radovana Karadžića rekavši da je njegov brat osuđen na doživotnu robiju, a samo je izabran od strane srpskog naroda, on i celo rukovodstvo.

Do 2012 se maltene nije smelo ni pričati o srpskim žrtvama jer su bili preplašeni, ko god je o tome pričao bio je izložen ruglu i sprdnji, to se nepravedno prećutkuje, rekao je.

Prisetio se govora svoga brata Radovana Karadžića sa sednice u Šamcu 1995 godine ,koji je rekao “ Kada se ovde završi rat, idu na Kosovo i Metohiju“ tako je i bilo, zaključuje on

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar