Izvor: happy
26.01.2024 u 15:20
0

MINISTARKA GRUJIČIĆ: Šaljemo timove u obilazak porodilišta u Vranju

Ona je istakla i da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da će timovi ovog ministarstva u narednih mesec dana završiti započeti obilazak svih porodilišta u Srbiji, a zatim odrediti prioritete i krenuti u radove.

Grujičić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju poručila da se uporedo sa poboljšanjem uslova u porodilištima, radi i na novim medicinskim protokolima koji će precizno i jasno utvrditi odnos lekar-pacijent, a posebno odnos prema porodiljama i budućim majkama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ona je istakla i da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu.

– Sada imamo tri puta više aparata za zračenje, nastavljamo da opremamo naše bolnice i u narednom periodu posebno ćemo uložiti u dijagnostičku opremu, u mamografe, magnetne rezonance jer nam je preventiva bolesti prioritetni cilj – rekla je ministarka Danica Grujičić.

Ministarka je podsetila da će do 1. januara sledeće godine zaživeti e-karton i istakla da Ministarstvo zdravlja prvi put sprovodi sistematsku digitalizaciju u zdravstvu, što će omogućiti bolji uvid i kontrolu iskorišćenosti svih kapaciteta u zdravstvenom sistemu.

Grujičić je radove na rekostrukciji bolnice u Vranju obišla zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima u opremanje ove bolnice i porodilišta u njoj biće uloženo četiri miliona evra, dok će radovi biti završeni do 31. maja ove godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter