Izvor: 24 sedam
23.10.2024 u 11:40
0

OPTUŽNICA PROTIV VOJNOG LICA: Nameštao tendere, uzimao procenat i za olovke

Za Nebojšu B. (52) zatraženo godinu i dva meseca robije

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je beogradskom Višem sudu optužni predlog protiv Nebojše B. (52) zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je Nebojša B, kao vojno lice u Vojnoj pošti Batajnica, kao zamenik realizatora za sprovođenje javnih nabavki, krivična dela izvršio od 17. jula 2023. godine do 30. oktobra 2023.

On je, kako se sumnja, iskoristio svoj službeni položaj i pribavio korist za tri privredna društva i to jednom u vidu zaključenja pravnog posla suprotno Zakonu o javnim nabavkama, a za druga dva u vidu neopravdanog dovođenja u povoljniji položaj i isključivanja konkurencije.

U pitanju su javne nabavke potrošnog materijala za rad jedinica Vojne pošte, zatim za usluge servisa i opravke birotehničkih sredstava, usluge održavanja informatičkih, birotehničkih sredstava i servera, servis klima uređaja i drugo.

Tužilaštvo je u optužnom aktu predložilo sudu da Nebojšu B. oglasi krivim i da mu izrekne jedinstvenu kaznu od godinu dana i dva meseca zatvora. Predloženo je i da mu se zabrani vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u VS i drugim državnim organima za poslove sprovođenja i nadzora u javnim nabavkama u trajanju ne kraćem od tri godine, kao i da ga obaveže da plati troškove postupka

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter