Izvor:
25.09.2016 u 21:05
0

DODIK IMA ODGOVOR NA EVENTUALNI POTEZ TUŽILAŠTVA: Ako probaju da me uhapse, onda…

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je povodom spekulacija da bi mogao da bude uhapšen zbog referenduma, da je odgovor Tužilaštvu pobjeda na referendumu.

– Ako neko hoće nekoga da hapsi, onda neka hapsi čitav referendum – rekao je Dodik novinarima nakon što je glasao u Laktašima.

Na pitanje da li će Tužilaštvo podnijeti krivičnu prijavu protiv njega zbog kršenja Ustava on je odgovorio da je danas "važan, svečarski dan i da će se vjerovatno radovati rezultatima večeras, jer je atmosfera takva".

– Svi naredni dani donose i ovo i ono. Vidjećemo kako će to ići.

Na pitanje da li će onima koji su bili protiv održavanja referenduma, uključujući premijera i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, reći da su pogriješili što su bili protiv, Dodik je odgovorio da to nikom neće reći.

– Danas je praznik i ljudi širom Republike Srpske ga doživljavaju upravo na taj način – rekao je Dodik.

On smatra da su prigovori dio uobičajene demokratske atmosfere i da sada nisu važni koliko je važno to što se referendum održava.

– Ništa ga ne može i ne treba dovesti u pitanje niti da baci bilo kakvu ljagu – rekao je Dodik i poručio da je RS mirna i stabilna i da će takva ostati do kraja dana.

Komentare da je referendum provjera pred sledeće izbore u RS, Dodik je nazvao špekulacijama u predizbornoj kampanji, podsjetivši da je postojalo jedinstvo vlasti i opozicije za odluku o glasanju.

– To što neko kalkuliše o tome, to ćemo narednih dana, sada je najvažnije da se referendum održi – rekao je Dodik i izrazio zadovoljstvo što glasanje protiče u mirnoj atmosferi.

Kako je rekao, informacije govore o tome da su sva glasačka mjesta otvorena, da nema nikakvih problema u glasanju, kao i da je izlaznost veća nego što je uobičajeno u ovo vrijeme za redovna glasanja na izborima.

– Mogu da izrazim potpuno zadovoljstvo jer će narod u RS iskoristiti svoje pravo da se opredjeli. Sreo sam ljude koji izražavaju radost zbog prilike da mogu da glasaju i pozivam ih sve da izađu do kraja dana na referendum – poručio je Dodik.

U Republici Srpskoj danas se biti održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju da li žele da se 9. januar i ubuduće obilježava kao Dan Republike u RS.

Tanjug
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter