Izvor: N1
11.06.2024 u 19:32
0

HOVENIJER OBJASNIO ŠTA JE ISHOD: Završetak dijaloga između Kosova i Srbije mora biti međusobno priznanje

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je danas u Prištini da se proces dijaloga između Kosova i Srbije treba okončati uzajamnim priznanjem i ponovo zatražio od Kosova i Srbije da sprovedu obaveze iz procesa dijaloga.

„Moramo se zajedno i kolektivno angažovati u ovim političkim izazovima. Posebno za Kosovo, pošto ja radim i živim ovde, imamo izazov za repozicioniranje odnosa sa Srbijom. I Kosovo mora da radi zajedno sa Srbijom da pogura agendu napred“, ;kazao je Hovenijer tokom obračanja na Samitu Zapadnog Balkana 2024.

Dodao je da veliki broj američkih zvaničnika, uključujući njega, dosta vremena troše na potrebu da Kosovo i Srbija u potpunosti sprovedu obaveze koje su dobili kroz proces koji je omogućila EU.

„Zaključak ovog procesa mora biti uzajamno priznanje između dve zemlje, jer ništa manje od ovoga ne ispunjava viziju koju imamo za kompletnu, slobodnu, prosperitetnu i mirnu Evropu, posebno imajući u vidu moguću nestabilnost koja može da usledi“, kazao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter