Izvor: jutarnji.hr
16.05.2022 u 21:35
0

HRVATSKI MEDIJI PRENOSE: Evropa udarila na Vučića – Biraj, ili mi ili Putin! (FOTO)

Pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Rusiji sve je teži, a o tome pišu i hrvatski mediji

Jutarnji list objavio je tekst pod naslovom: „Udar na Vučića iz EU: ‘Ili mi ili Putin! Biti neutralan oko rata u Ukrajini je nemoguće. Uvedite Rusiji sankcije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U tekstu se navodi da politika predsednika Aleksandra Vučića da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali čuva dobre odnose sa Ruskom Federacijom više nije održiva. S obzirom na sukobe u Ukrajini i loše odnose Evrope i Rusije, iz Unije vrše pritisak na našu zemlju.

Ovo je ponovio i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i sigurnost Žozep Borelj kada je jasnije nego ikad pozvao Srbiju da implementira sankcije protiv Rusije jer „nije više moguće imati i evropsku budućnost i bliske odnose s Putinovim režimom“.

Borelj je to rekao upravo nakon sastanka ministara spoljnih poslova EU gde je rat u Ukrajini i zajednički odgovor na izazove i posledice tog rata bila glavna tema. Na sastanku su učestvovali i ministri šest država Zapadnog Balkana.

VUČIĆ SE OBRATIO NARODU SRBIJE: Cena koju plaćamo je OGROMNA, ali borićemo se!

– Cenimo strateški izbor onih partnera koji su uskladili svoje stavove s našima, uključujući i sankcije. Ministri su jasno izrazili očekivanja da će svi partneri biti privrženi evropskim vrednostima i uskladiti se sa sankcijama. Oni koji to još nisu učinili, Srbija je među njima, trebalo bi to da učine što pre – dakle, ubrzati usklađivanje i implementiranje sankcija. Mi razumemo poteškoće i cenimo sve glasove protiv Rusije u UN-u, ali očekujemo od kandidata, od partnera, da se u potpunosti usklade s spoljnom politikom – rekao je Borelj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter