Izvor: Happy BSC
24.05.2022 u 09:56
0

IVICA DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Formiranje nove vlade nije pitanje matematike, već zajedničkih političkih ciljeva

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” gostovao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.  

Na pitanje koliko će od njega zavisiti formiranje nove vlade, Dačić je rekao da to pitanje nije sporno, kao i da nije u pitanju proces koji će biti uslovljen pregovorima i dodao da ni on ni Vučić nikada na taj način nisu između sebe razgovarali, kao i njihove stranke.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ovde nije pitanje matematike već zajedničkih političkih ciljeva koje želimo da ostvarimo. Deset godina smo u koaliciji. 2012. godine počeli su razgovori u Briselu. Ovaj sastav vlasti nije uzročnik toga zašto su razgovori vođeni u Briselu, već prethodna administracija – kazao je Dačić.  

On je istakao da je bilo veoma važno da se Srbija predstavi da nije kočničar kada je reč o procesu pregovora, odnosno dijaloga sa Prištinom i da time probamo da otvorimo vrata Evropske unije.  

Dačić je dodao i da će biti održana posebna sednica 31. maja na kojoj će predsednik  položiti zakletvu.  

– Tehnička vlada radi u punom kapacitetu. Ona ne predlaže Zakone skupštini koja je raspuštena i ne bavi se kadrovskim rešenjima, ali upravlja unutrašnjom i spoljnom politikom, bez obzira u kakvom kapacitetu radi. Kada predsednik republike položi zakletvu pokrenuće proces konsultacija, što je Ustavom propisano – kazao je Dačić i dodao da je dogovoren zajednički pristup izborima još odavno, kao i da su nastupali zajedno i već napravili vlast u nekim opštinama. 

Prema njegovim rečima, očekuje se nastavak saradnje, jer je to u najboljem interesu Srbije u narednom periodu.  

– Kada su u pitanju sankcije Rusiji, situacija u kojoj se Srbija nalazi je veoma delikatna. Mi ne možemo da ne osudimo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, jer to je princip koji branimo, ali smo rekli da ne možemo zbog svojih interesa da uvodimo sankcije Rusiji – istakao je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter