Izvor:
27.12.2018 u 09:36
0

KOSOVO: Kabinet Hašim Tačija se zalaže za ukidanje taksi na robu iz Srbije!

Bekim Čolaku, savetnik kosovskog predsednika, Hašima Tačija, izjavio je da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

Čolaku ne spori da je mera povećane takse, kako kaže, dobra, ali smatra da ako SAD i EU traže od Prištine da tu meru ukine, zašto to ne bi bilo razmotreno i učinjeno bar na kratko vreme.

Učestvujući u emisiji Debata plus, Čolaku smatra da je nije dovoljno reći da je Priština spremna za dijalog, već da je potrebno pokrenuti i neke akcije, preneo je Zeri onlajn.

Konkretno, međunarodna zajednica je bila veoma glasna protiv uvedenih taksi na proizvode iz Srbije, kazao je Čolaku.

– Ako nam SAD i EU kažu, molimo vas da shvatite da je pitanje poreza rešeno u dijalogu, onda ja lično mislim da ako vlada želi da nastavi dijalog, zašto ne razmotri privremenu suspenziju ove mere dok traje dijalog, na dva ili tri meseca – rekao je Čolaku.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter