Izvor: SPUTNIK
23.06.2024 u 17:16
3

LOBIRAM ZA SRBIJU NE ZA LITIJUM: Jasna izjava Ane Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je, povodom kritika na račun predloga iskopavanja litijuma u Srbiji, da ona ne lobira ni za litijum ni za Rio Tinto, već za Srbiju.

Brnabićeva je navela i da je Srbija krenula u takva istraživanja pre 20 godina, ali da ju je Nemačka sada prestigla sa dva velika litijumska projekta.
„Sledeće činjenice su namenjene onima koji na vojnom dobru Morović vide marihuanu, ali ne vide da je Nemačka u punom jeku priprema za rudarenje litijuma kako bi bila samoodrživa, energetski i industrijski što nezavisnija“, navela je ona u objavi na mreži X.

Nemačka, kako je objasnila, ima dva velika litijumska projekta – Vulkan i Zinvald.
Vulkan (nalazi se u dolini Gornje Rajne) planira da pokrene komercijalnu proizvodnju litijuma u trećem kvartalu 2026.
Zinvald (nalazi se u Saksoniji, na nemačko-češkoj granici) je još u fazi istraživanja i očekuje se da će završiti studiju izvodljivosti do kraja ove godine.
„Dok se mi ovde bavimo teorijama zavere, prepričavamo tračeve, slušamo svakog „pametnjakovića“ koji je spreman/spremna da podeli neproverene i neutemeljene polu-informacije, dok mi govorimo „kad bude Nemačka, i mi ćemo“ – Nemačka nas je sustigla i prestigla, iako smo mi krenuli u naša istraživanja pre tačno 20 godina!“, napisala je Brnabićeva i dodala:
„I odmah da odgovorim onima koji pričaju da lobiram za litijum ili za Rio Tinto. Ne, gospodo. Lobiram za Srbiju“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “LOBIRAM ZA SRBIJU NE ZA LITIJUM: Jasna izjava Ane Brnabić”

  1. Ko se vadi ,dublje tone.Sve si rekla ,svojim postupcima.Niko ne pominje akademike koji su stručni za ovako opasne projekte,nemožemo da se merimo sa Nemačkom ali možemo sa nekom malom afričkom zemljom ,koja je opljačkana uništena zatrovana.Napravite fabriku vode u Zrenjaninu,20 godina je prošlo .Svi vodovodi su nam dobri za autoperionice ,a mi ćemo da dotrujemo i ovo mali što možemo da se kupamo.Rezultati zagadjenja??. Žalosno i bezobrazno,ali ovo je preterano.Buše i kopaju ,a narod u strahu mora da ćuti.Gde je peticija ,sramota nestala 30 000 potpisa ?

    0
    0
    Odgovori
  2. U Južnoj Koreji veliki požar u fabrici,skladištu litijumskih baterija ima poginulih i nestalih.Vodom se ne gasi,već razgoreva,a dolazi do samozapaljenja i eksplozija zato što je nestabilan! Baron minhauzen i njegova vd mama su ispotpisivali svašta sa eu,da bi mogli da ospore svija obećanja.Koja bre Srbija tebe zanima ,dolari i evrići…….?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter