Izvor: HappyBSC
18.08.2022 u 08:50
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija mora da počne sa ulaganjem u obnovljive izvore energije da bismo u godinama ispred nas bili sigurni

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je u jutarnjem programu  govorila o predstojećim pregovorima u Briselu, kao i stanju u energetici u Srbiji, ali i svetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAJČAK: Očekujemo dogovor, ne konačan naravno, bilo bi jako naivno tome se nadati!

Naša agenda je mir i sigurnost, naša agenda je pokušaj dijaloga, razgovor, kompromis. Naša angeda da svi tamo koji žive, i Srbi i Albanci imaju pristojne uslove za život. Naša agenda nije ratna agenda, već da razgovaramo i da pokušamo na sve moguće načine da obezbedimo dijalog, jer bez diojaloga nikome nije dobro – istakla je ministarka u „DOBRO JUTRO SRBIJO“.

Istakla je da poslednjih godina, a posebno poslednjih meseci stižu „zapaljive“ izjave koje nisu dobre ni za Srbe ni za Albance ističe da je to jedna vrsta neodgovornosti, ali da je to politika Kurtija.

Sastanak će biti težak i svaki put je sve teži i uži u tim samim razgovorima da se negde postigne kompromis Naš zahtev nije ništa drugačiji nego što je bio prethodnih godina – dodala je ministarka. 

Ističe da se sada mnogo više uključuje SAD nego pre.

– Sve je u samo jednom cilju – miru i stabilnost – oddala je ona.

Jako je važno da se povezujemo, jer je to način da ljudi žive bolje – dodala je Mihajlović.

O energetici

– Dramatična je situacija kada govorimo o energetici – istakla je ministarka.

Dodala je da je Srbija dala ogroman novac na uvoz struje, kao i da je kriza svuda,  ali da nije nastala jer smo mi loši već usled generalnih geopolitičkkih dešavanja u svetu, uključujući i rat u Ukrajini. 

Nervoza koja se oseća u Evropi na berzama se vidi po cenama – dodala je ministarka.

Uvek smo za razgovor, ali moramo imati neki rezultat toga –  rekla je ministarka

Govoreći o rudnom bogatstvu na Kosovu i Metohiji, ministarka je izjavila da se tamo nalaze velike količine uglja, ali da će se to eksploatisati verovatno u narednim generacijama, još nije sve istraženo. Dodaje i da su podzemne eksploatacije nateže.

U tom kontekstu spominje  podzemnu eksploataciju uglja u rudniku  Resavica i da se svake godine smanjivala proizvodnja u tom rudniku.

– To je najteži način iskopavanja uglja. Treba ozbiljno razmišljati šta od tih rudnika zaista ima perspektivu – istakla je ministarka. 

Srbija mora da počne sa ulaganjem u obnovljive izvore energije da bismo u godinama ispred nas bili sigurni – zaključila je ministarka Mihajlović.

Dodala je da u obnovljivoj energiji u odnosu na ostale kasnimo. Takođe, rekla je i da i u energetici kasnimo, kao i da je sve vezano za investicije

Istakla je da su mini hidroelektrane predviđene za određena područja, da se prave određene procene i  prave strategiju kome dozvoljavaju a kome ne da se bave obnovljivim energijama.

– Srbija mora da počne ulaže u ektroenergetske kapacitete. To je jedini način da Srbija bude nezavisna. Ako energetika nije stabilna, ništa od srpske nezavisnosti – zaključila je ministarka.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter