Izvor: informer
03.06.2024 u 21:15
0

NEMA MIRA NA KOSOVU: Kurtijev teror se nastavlja! Uhapšeni zato što su lečili Srbe!

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv dve osobe zbog navodnog nezakonitog obavljanja medicinske i farmaceutske delatnosti mimo sistema tzv Kosova.

Kako je saopšteno, N. P. i E. I. su zatečeni tokom policijske kontrole u objektu u centru Prištine, u kojem su Srbima i osobama drugih nacionalnosti u tom gradu pružane medicinske usluge prema sistemu ministarstva zdravlja Srbije.

Optuženima se na teret stavlja i navodna proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda.

U saopštenju se navodi da su, nakon što je policija sprovela nalog za kontrolu, kod okrivljenih pronađeni bilje i medicinski proizvodi bez markica i bez porekla, koji su zaplenjeni.

Pripadnici tzv kosovske policije upali su 31. januara u ambulantu u Prištini koja funkcioniše pri Domu zdravlja sa sedištem u Gračanici i izveli grupu lekara i medicinskog osoblja koji su pružali zdravstvenu negu preostalim Srbima u tom gradu.

Lekari i medicinsko osoblje pušteni su nakon višečasovnog zadržavanja u policijskoj stanici.

Reč je o prostoru u kojem je do juna 1999. godine bila filijala Кomercijalne banke, a onda sedište nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter