Izvor: blic
04.09.2023 u 11:19
0

NOVI PAKLENI PLANOVI : Kurti sa MEGALOMANSKIM ZAHTEVIMA, analitičar otkriva novi plan prištinskog premijera

Analitičar Dorajet Imeri smatra da će kosovski premijer Aljbin Kurti na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, 14. septembra u Briselu, pokušati da iznese ideju da bi tokom naredne godine trebalo da se dođe do sveobuhvatnog sporazuma, usredsređenog na međusobno priznanje.

Imeri je rekao da će u fokusu sastanka 14. septembra biti Briselski i Ohridski sporazum, kao i da će se razgovarati o situaciji na severu Kosova, te da će se tražiti smena gradonačelnika i održavanje izbor.

,,POKAZALE STE KAKO SE SVIM SRCEM BORI ZA DRŽAVU’’: Ministar Dačić čestitao odbojkašicama

Taj sastanak je nastavak napora posrednika da se pronađe rešenje koje bi bilo neophodno za nastavak normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, tačnije za sprovođenje sporazuma koji je postignut u Briselu, a potom i u Ohridu – dodao je Imeri, prenosi Gazeta blic.

„Dinamika dijaloga zavisiće od izbora na severu“Prema njegovim rečima, održavanje izbora na severu odrediće dinamiku dijaloga.- Svako odlaganje održavanja izbora odrediće i dinamiku dogovora. S druge strane, premijer Kurti pokušaće da iznese ideju da tokom 2024. godine već mora da postoji sveobuhvatan sporazum usredsređen na priznanje Kosova od strane Srbije – istakao je Imeri

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter