Izvor: rt
04.09.2023 u 11:31
0

INICIJATIVA:Kongres BRIKS-a i Srbije na jesen u Beogradu

Nijedna od zemalja osnivača BRIKS-a nije priznala nezavisnost Kosova, niko od njih nije tražio deo Srbije niti izručenje srpskih heroja koji su branili narod u ratovima devedesetih, istakao je zamenik predsednika Pokreta socijalista

Pokret socijalista Srbije, koji je inicirao razmatranje rezolucije o BRIKS-u u Narodnoj skupštini, održaće na jesen kongres na kome će učestvovati srpski stručnjaci i predstavnici zemalja članica kako bi se srpska javnost upoznala sa uslovima i pogodnostima članstva u ovoj organizaciji, rekao je za „RIA Novosti“ zamenik predsednika pokreta Bojan Torbica.

OPTIMISTIČNE PROGNOZE: ,,Na dobrom smo putu da ostvarimo planove da prosečna plata bude 1.000 evra”

Pokret socijalista predao je 28. avgusta Skupštini Srbije na razmatranje nacrt rezolucije u kome se ukazuje potreba za javnim dijalogom o činjenici da „evropski put Srbije ima jasnu alternativu, oličenu u procesu pridruživanja BRIKS-u“. Očekuje se da će skupštinski odbor početi razmatranje dokumenta 20. septembra.

  • Mi smo koalicioni partneri vladajuće Srpske napredne stranke. Ovo je jedan od koraka u našem programu koji mi promovišemo od njegovog nastanka. Dva stuba naše politike su podrška Srpskog sveta i saradnja sa organizacijama poput BRIKS-a“, rekao je Torbica.

Prema njegovim rečima, direktor Bezbednosno-informativne agencije BIA Aleksandar Vulin je i ranije predlagao da građani Srbije izađu na referendum i opredele se za BRIKS ili za EU.

  • Zbog tog predloga, Pokret socijalista sarađuje sa Institutom za javni strateški dijalog i planira da okupi intelektualce i stručnjake iz Srbije kako bi krajem septembra ili početkom oktobra održali kongres sa predstavnicima iz zemalja BRIKS-a. Tema kongresa bi bila „Svet mesec dana posle samita BRIKS-a“, rekao je Torbica.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter