Izvor: Alo
16.05.2024 u 14:33
1

„REČ JE O TRIKU KOJI ZAJEDNO SPROVODE ALBIN KURTI I NJEGOVI POMAGAČI“: Pošto Englezi pritiskaju sve druge da prihvate članstvo Kosova u SE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je pismo kosovskih vlasti Savetu Evrope, u kojem obećavaju da će nacrt statuta ZSO uputiti Ustavnom sudu do kraja meseca, još jedan trik Prištine.

– Reč je o još jednom triku koji zajednički sprovode Albin Kurti i njegovi pomagači uključujući Geralda Knausa i druge lobiste – podvukao je on.

Vučić je dodao da Priština kaže da će uputiti svoj tekst nacrta statuta.

– Ko ste vi da dostavite svoj tekst. U Briselskom sporazumu jasno stoji da to treba da uradi srpski menadžment ili da to bude ono oko čega smo se barem konceptualno saglasili da bude EU. Reč je o triku pošto Englezi pritiskaju sve druge da prihvate članstvo Kosova u SE – dodao je on.

Vučić je dodao da se svakako ne radi o ozbiljnom pokušaju da se uradi bilo šta u provođenju sporazuma, čak i nacrta statuta koji je podnela EU. Na pitanje da prokomentariše zabranu ulaska na Kosovo patrijarhu Porfiriju, rekao je da je to dokaz kako poštuju ljudska prava.

– To što patrijarhu nisu dozvoli ulaz na Kosovo je dokaz kako poštuju ljudska prava i kandiduju se za SE. Primiću sutra patrijarha i vladike, pa ću sa njima razgovarati i o tome – rekao je on.

NIJE LJUDSKI TO ŠTO NAM RADE, NEMAMO NI DINAR, NEMAMO NIŠTA: Građani GRAČANICE u očaju osuđuju KRVAVI KURTIJEV REŽIM (VIDEO)

Podsetimo, predsednik Vučić boravi u Kotoru gde je učestvovao na panelu „Aktuelna situacija i planovi za budućnost – novi plan rasta“ u okviru Samita Zapadnog Balkana i Evropske unije pod nazivom „Jedan region – zajednička vizija“. On je istakao da ta agenda donosi ne samo veće stope ekonomskog rasta, ubrzanje trgovine uslugama i kapitalom, ne samo u regionu, već sa celim regionom, otvaranjem novih mogućnosti privlačenja investicija.

Preneo je da je imao priliku da razgovara i sa pomoćnikom državnog sekretara EU Džejmsom O’Brajenom.

– Razgovarali smo o svim važnim pitanjima od evropskog puta Srbije do odnosa sa Prištinom i svega što sledi posle usvajanja rezolucije o Srebrenici u sledeći četvrtak – istakao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„REČ JE O TRIKU KOJI ZAJEDNO SPROVODE ALBIN KURTI I NJEGOVI POMAGAČI“: Pošto Englezi pritiskaju sve druge da prihvate članstvo Kosova u SE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter