Izvor: Informer
20.04.2024 u 11:13
5

JEDANAEST GODINA NAS SVI LAŽU ZAJEDNO: Aleksandar Vučić i Džejms O’Brajan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Sastanak se održao od 09.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sekratar Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O’Brajan obratili su se javnosti i medijima.

Obraćanje predsednika Vučića

Ovom prilikom predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je naša saradnja sa američkim kompanijama rastuća, kao i da američke kompanije investiraju u našu zemlju.

– Teme na stolu za nas su teške. Dobro je to što je rastuća naša bilateralna saradnja. Imamo velike projekte, američke kompanije nam grade auto-puteve, investiraju u našu zemlju. Plan rasta i dalji napredak na evropskom putu, to su stvari koje pomeraju zemlju napred- rekao je Vučić.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA:Vučić o glasanju u UN: Borba traje i trajaće, NEĆEMO SE PREDATI

Potom se osvrnuo i na situaciju na Kosovu i Metohiji.

– Što se tiče KiM, u malo čemu smo saglasni, saglasni smo u tome da moraju da budu sačuvani mir i stabilnost. Rekao sam da će se Srbija ponašati odgovorno, da sačuvamo mir i stabilnost.  Zahvalan sam što je rekao da je važno i snažna obaveza koju Priština mora da ispuni stvaranjem ZSO. Ta obaveza je velika i snažna 11 godina, 11 godina je mrtvo slovo na papiru, 11 godina nas lažu svi zajedno. Priština i Evropljani koji su potpisali to, ali ništa od toga nisu uradili. Za razliku od Srba koji su uradili sve iz Briselskog, Ohridskog sporazuma. Samo su nametali nove probleme ukidanjem dinara, da mi predlažemo kako ćemo da isplaćujemo evre- rekao je Vučić.

Obraćanje O’Brajana

Sekratar Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejms O’Brajan obratio se javnosti.

– Danas sam imao sam dobar razgovor sa predsednikom. To je deo programa u kom ću se videti i sa drugim predsednicima. Uvek je lepo vratiti se u Beograd. Jedna od tema danas bila je upravo to kako uspeva da razgovara sa svim zvaničnicima. Počeli smo razgovor o putu na sednicu u UN, moram da budem jasan po pitanju američkog stava.  Kosovo je obećalo da će sprovesti obavezu da osnuju SZO, to je od ključnog značaja. Učinićemo sve da pomognemo i ispunimo obećanja. Očekujem da će to biti tema u Njujorku  – naglasio je O’Brajan i dodao:

-Hoću da govorim i o glasanju u UN u Savetu bezbednosti po pitanju genocida. I u mojoj zemlji je bilo razgovora o našoj istoriji.

Kako je naveo, na današnjem sastanku razgovaralo se o mnogim temama.

– O mnogim temama smo danas zajedno pričali. Vlada Srbije je dobar partner vlade SAD. Ono što je posebno bitno to je da donesemo četiri slobode na kojima počiva EU. Sloboda kretanja, vlada SAD je ohrabrena time da se nastave razgovori pristupanju. Predsednik Vučić je glavni zagovornik, želimo da nastavimo ka tome da granice igraju što manju ulogu – rekao je O’Brajan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “JEDANAEST GODINA NAS SVI LAŽU ZAJEDNO: Aleksandar Vučić i Džejms O’Brajan”

  1. Zaista je tesko ovo citati, a da nisi poremecen. Srecom, zdravlje mi je na prvom mestu, pa stoga sam napustio citanje posle desete recenice. Sto je dosta, dosta je, za normalnog.

    0
    0
    Odgovori
  2. Vi amerikanci i natovci niste dobrodosli u Srbiju i Republiku Srpsku jer vi ste ubijali nasu decu Srbi to nemogu i nece zaboraviti svi vi ste nasi nepeijatelji mars iz Srbije

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovog lopova i veleizdajnika,mafijaša Vučića kad vidim meni se smuči život i Srbija i sve u p.m.Take bitange na vlasti još nije imao nijedan narod u istoriji..

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter