Izvor: Novosti
16.05.2024 u 22:43
0

SEDAM RAZLOGA ZBOG KOJIH JE VAŽNO DA SMRŠATE: Gubitak kilograma nije važan samo zbog fizičkog izgleda

GUBITAK suvišnih kilograma za mnoge je važan zbog boljeg fizičkog izgleda. Međutim, mnogi zaboravljaju da je postizanje normalne telesne težine bitno i iz zdravstvenih razloga.

Ipak, svaki motiv za mršavljenje je dobar i može da motiviše, a stručnjaci napominju da ste već sa gubitkom od pet odsto suvišnih kilograma postigli efekat na estetskom, psihofizičkom i zdravstvenom planu. Istovremeno, istraživanja pokazuju da je za poboljšanje većine pridruženih bolesti dovoljno smanjenje telesne mase od pet do 10 odsto.

Savet stručnjaka kada je o mršaljenju reč je i da je prvi korak u tom procesu izbalansirana ishrana. To u početku podrazumeva 500 do 1.000 kalorija dnevno manje u odnosu na to koliko ste unosili pre početka dijetoterapije. Sastav obroka trebalo bi da zadovolji sve hranljive i energetske karakteristike. Bitan je i dovoljan unos tečnosti od 30 ml po kilogramu telesne mase i svakodnevna, umerena, fizička aktivnost.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter