Izvor: fonet/info predsenik vlade
04.09.2023 u 11:58
1

MEDALJE ZA INFORMATIČARE: Čestitala premijerka Vi ste ponos Srbije!

uniorska informatička reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na četvrtoj evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020 u Tbilisiju u Gruziji, koja je održana onlajn, saopšteno je danas.

Srebrnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimanzije iz Beograda Filip Bojković, a bronzane učenici te gimanzije Vuk Dolijanović i Jovan Milićev i učenik Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Sombora Nemanja Majski. Kao članovi reprezentacije Srbije, učestvovali su i Filip Gojković (Matematička gimnazija) i Jovan Nikolić (Osnovna škola Kadinjača, Loznica).

„VAŠE SREBRO SIJA KAO ZLATO“: Predsedik Vučić čestitao odbojkašicama na velikom uspehu i poručio im da je Srbija ponosna na njih (FOTO)

Na takmičenju od 2. do 6. septembra učestvovala su 132 takmičara iz 27 zemalja, a u nezvaničnom ukupnom poretku mladi srpski informatičari su zauzeli peto. mesto.Na EJOI 2020 takmičenju, tokom dva dana takmičari su rešavali šest problemskih zadataka u programskim jezicima C++ i Java. Takmičari su se takmičili pojedinačno, a svaku zemlju su zastupala jedan ili dva tima sa ne više od četiri učenika (rođenih 2005. godine ili mlađi)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je  ekipi najboljih informatičara iz srednjih škola, odabranoj na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, osvajanje medalja na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj.
„Od srca čestitam Iliji Kondakovu, učeniku Internacionalne škole Prima u Beogradu i Milošu Milutinoviću, učeniku Računarske gimnazije u Beogradu, na osvajanju srebrne medalje i Filipu Bojkoviću, učeniku Matematičke gimnazije u Beogradu i Nemanji Majskom, učeniku Gimnazije Veljko Petrović” u Somboru na bronzanim medaljama.

Vi ste ponos Srbije! Pokazali ste da su znanje, talenat i želja za učenjem, siguran put ka uspehu, i među najjačom svetskom konkurencijom. Primer ste svih onih vrednosti kojima težimo u reformi obrazovnog sistema i digitalnom opismenjavanju mladih za veštine koje donosi 21. vek, a kako bi učenici bili što spremniji za poslove budućnosti. Uverena sam da vas čeka još mnogo sličnih uspeha u karijeri“, navodi se u
čestitki premijerke Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MEDALJE ZA INFORMATIČARE: Čestitala premijerka Vi ste ponos Srbije!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter