Izvor: BSC Happy
02.05.2024 u 17:39
0

SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA MILJKO EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: „Prekjuče smo izvršili BATINU EKSHUMACIJU, počivaće kraj svoje ŽIVOTNE LJUBAVI“ – PRIČA KOJA JE RASPLAKALA NACIJU (FOTO)

Povodom vesti o premeštanju posmrtnih ostataka barda jugoslovenskog i srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića, kraj svoje životne saputnice Julijane Živojinović, u najgledanijem "Ranom jutru" u Srbiji, kod Sare Ostojić, koje se emituje na Happy TV, gostovao je sin pokojne glumačke legende Miljko Živojinović. Za naš jutarnji program otkrio nam je razloge premeštanja posmrtnih ostataka, dotakao se porodičnih tajni Živojinovića, ali i nekih detalja iz same ljubavne bajke Lule i Bate.

Velimir Bata Živojinović je ekshumiran prekjuče, a sam čin je izveden uz veliku počast

– Mi smo izvršili Batinu eksuhimaciju prekjuče ujutru i to je bilo dosta emotivno. Nisam verovao da će tolika količina emocija da me prekrije. Bio je vladika Jovan Šumadijski i on me je iznenadio jednim divnim gestom, jer je odlučio da lično održi pomen, te došao sa 20 sveštenika, koji su divno pojali. U tom trenutku su nas prožimala takva osećanja, bio sam ponosan što sam Srbin, bio sam ponosan što prisustvujem ovom činu, nisam do sada prisustvovao ovoj vrsti pomena – kaže Živojinović.

Miljko Živojinović navodi da će Bata počivati kraj Julijane Lule Živojinović, koja je, prema priznanju samog Bate, načinila od njega to što je on bio

– Meni je jako drago što započinjemo ovaj dan sa ovom temom, temom ljubavi. Lula je bila jedna divna žena, vesela, pozitivna, imala je 7 godina starijeg brata Radoslava, koji je bio generacija Batina. Odrasli su na Crvenom krstu i ona se rodila u ulici, koja danas nosi ime Bate Živojinovića. Šalili smo se, rekao sam joj: ‘Ti si jedina žena koja se rodila u ulici svog muža’. Bata je tu često dolazio. Oni su se upoznali baš tu, u ulici Bate Živojinovića – kaže Živojinović.

O kakvoj ljubavi je bilo reči, svedoči i 6 decenija veze Lule i Bate, a njihov sin nam je otkrio kako su se upoznali

– Svaki brak i svaki ljubav nije ništa idealno kao u bajkama, svaki odnos ima svoje uspone i padove, svoje krize. On je preminuo 2016. godine, od 1960. godine su braku, par godina pre toga su se zabavljali, tako da je to skoro 60 godina. Kada je bio prvi ili drugi majčin parastos, njena sestra od tetke mi je rekla da, kada se Bata prvi put pojavio, Lula je rekla ‘zaljubila sam se’. Pitali su je u koga, ona je rekla da je to neki Bata, mladi glumac, da ima 23, 24 godine. Ona je zapravo napravila od njega ono što jeste i pitanje je da li bi imali danas takvog Batu, da nije bilo Lule – ističe on.

printscreen/happy tv

Za Lulu život nije imao smisla, bez onoga sa kim je provela u ljubavi skoro šest decenija

– Lula je nakon Batinog odlaska živela vrlo teško. Govorio sam joj da se vrati, ali rekla je da posle Bate nema smisla – zaključuje Miljko Živojinović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter