Izvor: Kurir
17.05.2024 u 17:03
1

MINISTAR STAROVIĆ ODGOVORIO VJOSI OSMANI: Srbima na KiM su uskraćena ljudska prava, demokratija i vladavina prava!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović reagovao je na navode predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani da će prištinske vlasti nastaviti da se zalažu za stubove Saveta Evrope - demokratiju, ljudska prava i vladavinu prava, ističući da navedeni principi treba da se primenjuju na sve, prenosi Kosovo Online.

– Gospođa Osmani je izjavila da će privremene vlasti Kosova* „nastaviti da se zalažu za stubove koji definišu Savet Evrope: ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava – napisao je Starović na društvenoj mreži „X“.

Zatim je ispitao kako se navedeni principi poštuju u slučaju Srba na KiM.

– Ljudska prava = 250 hiljada Srba je proterano 1999. i 2004. godine, a stopa održivog povratka manja je od dva posto, isključivo u izolovanim ruralnim enklavama. Svi veći gradovi ostaju zabranjene zone za povratnike.

PORUKA ALEKSANDRA VULINA: Takozvano Kosovo ne može da bude u Savetu Evrope zato što nije država, a ne zato što nije formirana ZSO!

Demokratija = Srbima na Kosovu* zabranjeno je učešće na srpskim izborima uz nadzor OEBS-a. Albanski gradonačelnici nametnuti su na većinski srpskom severu, uz podršku od manje od 3,5 posto.

Vladavina prava = Vansudsko hapšenje Srba uz zastrašivanje specijalnom policijom na dnevnoj bazi. Pripadnik KBS koji je pucao i ranio 11-godišnjeg srpskog dečaka slobodno šeta.

Ljudska prava, demokratija i vladavina prava treba da se primenjuju na sve. Ako postoji jedna zajednica koja je isključena, sva tri postulata postaju sušta suprotnost – zaključio je Starović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MINISTAR STAROVIĆ ODGOVORIO VJOSI OSMANI: Srbima na KiM su uskraćena ljudska prava, demokratija i vladavina prava!”

  1. Srbi su sami pobjegli sa Kosova traktorima kamionima kada je tada jna potjerani sa Kosova gradjani seljaci su isli iza njih sami niko ih potjerivao 250hiljada srba sa Kosova nego oni su sami sebi potjerivali iza vojske jna i policije kada su srbi saznali kakav masakar su ucinili po Kosova i na kucu Adem Jasari nisu mogli sa mitralezima da ih ubiju pa tenkovskm topova pucali i unistili cjelu familiju genocidasi Kosova Genocidasi Srebernice genocidasi Vukovara

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter