Izvor: KURIR
17.05.2024 u 12:46
0

PORUKA ALEKSANDRA VULINA: Takozvano Kosovo ne može da bude u Savetu Evrope zato što nije država, a ne zato što nije formirana ZSO!

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom pisma koje je Aljbin Kurti dobio od Francuske, Nemačke i Italije

Takozvano Kosovo ne može da bude u Savetu Evrope zato što nije država, a ne zato što nije ispunilo svoje obaveze iz Briselskog sporazuma. Statut ZSO predlaže upravljački tim, izabran i potvrđen i čine ga Srbi iz četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, a ne Šiptari ili Lajčak. Tako je dogovoreno 2013. godine sa pretstavnicima Evropske unije.

MALJ U GLAVU ŠIPTARSKOJ ZMIJI: Stiglo pismo KURTIJU od NEMAČKE, FRANCUSKE i ITALIJE – niste ispunili uslov za članstvo u SE!

Nije problem Kurti, problem je EU koja nije održala svoju reč, evo već 11 godina. I neka Francuska, Nemačka i Italija i čitava EU prestanu da pominju Republiku Srpsku kao negativan primer. Republika Srpska je formirana Dejtonskim sporazumom i kada se dogovor poštuje i Bosna i Hercegovina funkcioniše.

Ako je BIH nefunkcionalna, kao što Francuska, Nemačka i Italija očigledno smatraju, onda za to krivicu snose stranci koji vladaju u BiH i oni koji u BiH pokušavaju da ukinu Republiku Srpsku – naveo je Vulin reagujući na Kurtijevo pismo koje su mu uputile Nemačka, Francuska i Italija, a u kome se ističe da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice po pitanju članstva u Savetu Evrope, obzirom na to da nije napravljen ni jedan konkretan korak ka formiranju ZSO, te su dodali da oni ne žele nefunkcionalno Kosovo i da se ZSO ni po čemu ne može porediti sa Republikom Srpskom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter