Izvor: Kurir
01.05.2024 u 14:40
0

UKRAJINA NAREDILA HITNU EVAKUACIJU STANOVNIKA: Ruske snage stigle na kilometar od Novoaleksandrivke GLAVNA META SVE BLIŽA

Ukrajina je zbog napredovanja ruskih snaga naredila u sredu hitnu evakuaciju preostalih stanovnika Novoaleksandrivke!

Linija fronta nalazi se na kilometar od sela koje se nalazi dok ruske trupe već napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine bombama. Portal Strana navodi da je od predratnih 700 stanovnika ostalo svega nekoliko desetina ljudi i da je policija zadužena za evakuaciju.

Ukrajinski Telegram kanal DeepState, podsetimo, potvrdio je dan ranije novo napredovanje ruskih trupa severozapadno od Očeretina i da se približavaju Novoaleksandrivki. DeepState navodi da su Rusi zauzeli sela Keramik i Novokalinovo, međutim, Oružane snage Ukrajine se za sada nisu zvanično oglasile.

RADNO KOD RUSA ZA PRVI MAJ: Sručili VATRENE KUGLE na ODESU, evo kada ulaze u grad

Strana navodi da ukrajinska linija odbrane kod Očeretina konstantno popušta već više od nedelju dana. Naselje, koje se nalazi na komandnoj visini, severno od Avdijivke, praktično se već nalazi u ruskim rukama. Jedna od ukrajinskih brigada napustila je prema nezvaničnim informacijama svoje položaje bez naređenja što je dovelo do sloma fronta.

Proboj je bio toliko brz i dubok da ukrajinske oružane snage još ne mogu da stabilizuju situaciju i Rusi nastavljaju da idu napred. Sada je njihova meta Pokrovsk koji je najveći grad na zapadu Donjecke oblasti dok je glavni problem za ukrajinske oružane snage nepostojanje rovova i minskih polja na tom potezu tako da Rusi mogu prilično brzo da napreduju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter