Izvor: BSCHAPPY
15.05.2024 u 19:18
0

SIN FICOVOG NAPADAČA: Nije njegov glasač ali ne mogu da verujem šta je uradio

Sin 71-godišnjeg muškarca Jozefa.Cintule, osumnjičenog da je danas pucao u premijera Slovačke Roberta Fica, kaže da ne zna šta je njegov otac nameravao, niti da je ikada otvoreno pominjao ovakav čin nasilja.

Podsetimo, osumnjičeni za napad na premijera Slovačke Republike Roberta Fica je 71-godišnji J.C. iz Levica, koji je verovatno legalno posedovao oružje iz kojeg je ispalio nekoliko hitaca u premijera.

 

Na internetu su se pojavile tvrdnje svedoka da je prvo viknuo na Roberta Fica, koji mu je potom prišao da se rukuje. Zatim je pucao u njega. Muškarca je policija uhapisla odmah nakon napada. Trenutno je u pritvoru, slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija.

Slovački medij Aktuality.sk je kontaktirao sina osumnjičenog napadača koji im je rekao da je šokiran situacijom.

On je potvrdio da je njegov otac imao pištolj u legalnom posedu.

„Apsolutno nemam pojma šta je otac nameravao, šta je planirao, zašto se to dogodilo“, rekao je on.

Na pitanje da li „gaji mržnju“ prema predsedniku partije Smer, on je odgovorio:

„Reći ću vam ovo – nije glasao za njega. To je sve što mogu da kažem o tome.“

Čovek je negirao da je njegov otac J.C. ikada otvoreno pomenuo napad ili ubistvo političara.

On je takođe negirao da je njegov otac psihijatrijski pacijent.

„Možda je došlo do kratkog spoja, ne znam. On jeste nasilniji, ali ne toliko da mu je potrebna psihijatrijska pomoć“, rekao je.

Osumnjičeni muškarac bio je pisac.

Objavio je nekoliko zbirki poezije. Godine 2016. J.C. je radio za privatnu službu obezbeđenja.

Tada je i sam postao žrtva napada u tržnom centru u Levicama. Mladić je u ranim večernjim satima ušao u prodavnicu, očigledno pod dejstvom opojnih supstanci, i napao J.C.

Aktuality.sk je kontaktirao i dugogodišnjeg poznanika atentatora, sa kojim je osnovao pokret Protiv nasilja.

„To je bila stranka koju smo osnovali protiv svakog nasilja, mislim posle incidenta gde je Filipinac pretučen na smrt“, kaže čovek, koji je i komšija osumnjičenog i koji je takođe promovisao književna dela J.C.

On je dodao:

„Uopšte nisam želeo da verujem, čak ni kada su se pojavile fotografije,  šokiralo me ovo što se danas desilo. Ali ne želim da ga osuđujem. Nikada se nije ovako izražavao, ponekad bi mogao da prokomentariše kakvu vlast ne voli, ali ovo je šok“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter