Izvor: ALO
15.05.2024 u 09:16
1

RUSI PRŽE CENTAR HARKOVA: Ukrajinci dronovima gađali skladište goriva u Rostovskoj oblasti

Rat u Ukrajini – 811. dan.

Na ukrajinskom frontu se nastavljaju žestoke borbe, ruske snage napadaju na Harkovskom, Kramatorskom i Pokrovskom pravcu. Napadaju i u Vovčansku gde su trenutno okršaji na severnoj periferiji grada.

Ruske snage izvršile su sedam vazdušnih napada na ukrajinski Harkov, a broj ranjenih u udaru na višespratnicu u centru grada  je dostigao 20 ljudi, među kojima i troje dece, saoopštio je Oleg Sinegubov, šef OVA te oblasti.

Predsednik Volodimir Zelenski kaže da je Harkovski pravac ojačan, da je situacija teška, ali pod kontrolom.

Ukrajinski predsednik zatražio je od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je u poseti Kijevu, dva PVO sistema „patriot“ za zaštitu Harkovske oblasti.

U međuvremenu, ruske trupe su zauzele još jedno mesto, Buruvatku u oblasti Harkova. Iznad Belgorodske oblasti uništena je ukrajinska avio-bomba „hamer“ i dron avionskog tipa.

PUSTINJSKI KRST NAPADA UKRAJINCE NOĆU: Rusima par hiljada stiglo iz KINE, Putin lično obavio INSPEKCIJU pre slanja na FRONT

 

Blinken je poručio da Sjedinjene Američke Države približavaju Ukrajinu NATO-u i da će je naknadno uvesti u Alijansu.

Šef britanskog Ministarstva odbrane Grant Šaps potvrdio je da je London dozvolio Kijevu da napadne Krim britanskim oružjem.

Oružje će Kijevu u narednim danima poslati i Francuska, obećao je predsednik Emanuel Makron.

Novi ruski ministar odbrane Andrej Belousov izjavio je da neće biti nove mobilizacije ruskih trupa i da je imperativ da vojnici imaju najsavremeniju opremu.

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je Nikolaja Patruševa za pomoćnika zajedno sa dugogodišnjim saveznikom Aleksejem Djuminom, dok je svog ekonomskog savetnika Maksima Oreškina podigao na mesto zamenika šefa kabineta, saopštio je Kremlj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI PRŽE CENTAR HARKOVA: Ukrajinci dronovima gađali skladište goriva u Rostovskoj oblasti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter