Izvor: TASS
15.05.2024 u 18:45
0

PUTIN OGORČEN ZBOG NAPADA NA FICA : Ruski predsednik je napad na Slovačkog premijera nazvao monstruoznim zločinom

Atentat na slovačkog premijera Roberta Fica nema opravdanja, to je gnusan zločin. Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je telegram sa takvom izjavom svojoj slovačkoj koleginici Zuzani Čaputovoj, u kojoj je takođe izrazio želju za Ficovim ozdravljenjem.

BLOG UŽIVO: Snimljen trenutak atentata na Roberta Fica: Slovački premijer u životnoj opasnosti, napadač identifikovan kao poznati književnik

„Sa ogorčenjem sam saznao za pokušaj ubistva Roberta Fica, predsednika Vlade Slovačke, ovaj monstruozni zločin ne može imati nikakvog opravdanja“, napisao je Putin u svom telegramu na sajtu Kremlja.

„Poznajem Roberta Fico kao hrabru i voljnog čoveka, zaista se nadam da će mu ovi kvaliteti pomoći da izdrži ovu tešku situaciju“, obratio se ruski lider „Molim vas, prenesite mu reči najiskrenije podrške, kao i želje za brz i potpun oporavak.”

Premijer Slovačke Robert Fico zadobio je nekoliko povreda u pokušaju atentata u gradu Gandlova, navodi se na Fejsbuk stranici šefa vlade (zabranjena u Ruskoj Federaciji, u vlasništvu korporacije Meta, priznata kao ekstremistička). Političar je helikopterom prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, životno mu je ugrožen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter