Izvor: BSCHAPPY
15.05.2024 u 20:33
0

ABA LIGA DRUGA UTAKMICA FINALNE SERIJE: Pobeda Zvezde, crveno belima još jedna utakmica fali za osvajanje jadranske lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 80:73 i tako stigli do 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Partizan je bolje otvorio meč, poveli su crno-beli 4:0 na krilima Pi Džej Doužera, ali se ubrzo razigrao Nemanja Nedović.

Prvo je pogodio akrobatskim potezom u padu, potom je na to dodao trjku a crveno-beli otišli na 11:6, pa je Željko Obradović morao da reaguje minutom odmora.

Usledila je serija crno-belih i troje Dželina Smita i Zeka Ledeja (14:11 za crno-bele), kada je Jago dos Santos prodorom i pogotkom uz faul najavio Zvezdin niz.

Crno-beli su prvu deonicu dobili doduše sa 19:17, kada je ponovo zablistao Nedović.

Prvo je dva puta pogodio uz faul, zatim je i Trej Topmkins bio precizan jednom iz okreta, drugi put za tri – i to posle „er-bola“ i Nedovićevog skoka u napadu, a kada je Nedović dodao još četiri poena u dva vezana napada, crveno-beli su se odlepili na 36:28.

I pitanje je kojim bi rezultatom bilo gotovo prvo poluvreme da na scenu nije stupio Bruno Kaboklo.

Dva vezana napada uspeo je da uhvati loptu pod košem Zvezde, jednom je poentirao, drugi put je Kevin Panter bio precizan za tri, potom je sa penala Zvezdine loše minute pretvorio u minus od dva poena, dok je egal doneo Mateuš Ponitka posle skoka u napadu na 19 sekundi pre kraja druge deonice.

Iako je Partizan bio u naletu krajem druge deonice, početak treće je pripao Zvezdi, koja je preko Jaga vezala pet poena, da bi tada zaigrao sjajno Dejan Davidovac, pogodio je uz faul, potom još jednom realizovao napad (48:44), a kada je Luka Mitrović sa penala crveno-bele odveo na sedam poena viška činilo se da je Partizan u velikoj krizi.

Kontrolisala je Zvezda dešavanja, Teodosić je trojkom odveo Zvezdu na 59:50, ali su crno-beli uspeli da se na krilima Džejlina Smita vrate, 59:57.

Partizan je prišao trojkom Smita i na 61:60, ali je ponovo prvo Tompkins pogodio trojku, potom je zablistao Džoel Bolomboj koji je asistencije Teodosića pretvarao u poene (70:62), pa je Zvezda bez problema meč privela kraju.

Iako nije bilo tenzija na parketu, ipak je viđena jedna bizarna situacija, kada je Ponitki dosuđen nesportski faul nad Bolombojem nakon što je Poljak centru Zvezde – skinuo šorts. Ipak, ta odluka je posle čelendža Željka Obradovića promenjena.

Na kraju, 80:73 za Zvezdu i 2:0, pa crveno-bele još jedan trijumf deli od titule, a ukoliko Partizan dobije naredna dva meča pred svojim navijačima – majstorica će biti odigrana pred navijačima Zvezde.

Treći meč, koji će biti odigran u Beogradskoj areni, na programu je u nedelju od 21 čas, a domaćin će biti Partizan.


Košarkaši Crvene zvezde i Partizana od 19.30 igraju drugi meč finalne serije ABA lige, a dešavanja iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ možete da pratite na Nova.rs!

Crveno-beli su prvi meč dobili 85:82 na krilima Dejana Davidovca i Jaga dos Santosa, ali će biti lišeni pomoći Nikole Topića, koji je doživeo povredu kolena sredinom treće četvrtine.

Sa druge strane, Partizan je kompletan.

U slučaju pobede, Zvezda bi došla u situaciju da joj jedan trijumf pred navijačima Partizana donosi titulu, dok bi pobeda Partizana prebacila ulogu favorita na stranu crno-belih, koji bi onda imali dva meča pred svojim navijačima da obrane trofej osvojen prošle sezone.

Crvena zvezda – Partizan

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“; Sudije: Damir Javor, Uroš Obrknežević, Miloš Koljenšić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Jago

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Crvena zvezda – Partizan 32:27 (17:19)

21:38

39′ Zvezda ide ka pobedi – 78:67

Fauliran je bio Bolomboj, pogodio oba penala, potom je i Lazić bio precizan a prednost Zvezde otišla na +11. Interesantno je da je Naneli bez poena iz igre od početka utakmice.

21:32

38′ Teodosić polovičan – 75:67

Pogodio je jedno od dva bacanja, potom je Partizan propustio šansu da poentira. Teodosić je u napadu Zvezde probacio Smailagiću loptu kroz noge za Bolomboja, koji je fauliran i izvešće dva penala.

21:30

Bizarna situacija o kojoj će se pričati, ovako je Ponitka skinuo šorts Bolomboju

 

21:19

34′ Neverovatna situacija u Pioniru

Ponitka i Bolomboj su bili u duelu, Poljak je povukao rivala za šorts pa se u jednom momentu video i donji veš košarkaša Zvezde. Dosuđena je nesportska, ali je posle provere preinačena odluka u običan faul. Usledio je alej-up Teodosića za Bolomboja, pa još jedna asistencija Tea za Bolomboja, Zvezda se odlepila.

 

21:13

33′ Zakucavanje Bolomboja – 66:60

Odlično je Teodosić probio, gurnuo loptu ka Bolomboju koji je snažnmo zakucao. Zvezda je otišla na šest poena viška.

21:10

32′ Kakve dve trojke! – 64:60

Prvo je Smit pogodio trojku sa osam metara i primakao Paritzan na poen minusa, ali je Tompkins uzvratio uprkos dobroj odbrani crno-belih. Zvezda čuva višak.

21:07

31′ Počela poslednja deonice, Obradović tražio čelendž – 61:57

Dosuđen je faul u napadu Kaboklu nad Nedovićem, Obradović je tražio proveru ali je ona bila neuspela.

21:04

30′ Smit vratio Partizan u meč, drama u završnici – 61:57

Imala je Zvezda devet poena prednosti (59:50), ali su crno-beli na krilima Smita uspeli da priđu na 59:57 pre nego što je Gilespi u poslednjoj sekundi Zvezdu odmakao na četiri poena viška.

28′ Trojka Kabokla, majstorija Teodosića, trojka Gedraitisa – 56:47

Kakva sekvenca! Prvo je Kaboklo pogodio trojku, potom je Teodosić bio precizan provukavši loptu pod rukom Brazilca za koš iz reketa, a nakon konfuznog napada crno-belih i promašaja Pantera za dva lopta je stigla do Giedraitisa koji je pogodio trojku za +9.

20:54

27′ Iz greške u grešku – 49:44

Šta se dešava sa Partizanom? Crno-beli su u potpunosti stali, jedini razlog zašto se Zvezda nije odlepila jeste loša igra crveno-belih u napadu. Seriju grešaka crno-belih nastavio je Kaboklo faulom pod košem Zvezde.

20:45

24′ Treći faul Bolomboja – 43:42

Problem za Zvezdu. Nedović je izblokiran od strane Ledeja, Panter je fauliran od strane Bolomboja a crno-beli prišli na poen minusa.

20:43

23′ Jago za tri, Kaminskom faul u napadu – 43:40

Nakon poena Pantera za izjednačenje Jago je pogodio trojku.

20:40

21′ Počelo drugo poluvreme – 40:38

Majstorija Jaga, iskoristio je prostor koji je napravio Bolomboj i pogodio iz reketa.

20:31

Partizan Zvezdu razbija „njenim oružjem“

Iako je rezultat nerešen, jedan statisitčki podatak upada u oči – crno-beli imaju čak 14 skokova više od Zvezde, a posebno su dominantni pod košem rivala, pošto imaju isti broj skokova u napadu (sedam) koliko i Zvezda u odbrani. Sa druge strane, crno-beli znatno bolje čuvaju svoj reket pošto imaju 17 skokova u odbrani, naspram samo tri skoka u napadu Zvezde.

20:26

20′ Egal nakon 20 minuta – 38:38

Kaboklo je posle faula Tompkinsa pogodio dva penala, Teodosić izgubio loptu, Ponitka doneo izjednačenje.

20:20

Serija Partizana, Kaboklo domnira u reketu – 36:33

Dva vezana napada Kaboklo je završavao skokom u napadu, sa druge strane Mitrović je promašio šut iz reketa, iako je bio u takozvanom „mismeču“ sa Panterom. Kaznio je to kapiten Partizana trojkom – crno-beli su prišli na tri poena minusa.

20:15

17′ Tenzije, uvrede pa nova spektakularna akcija i potez Nedovića – 34:27

Sudije su dosudile aut za Partizan pod Zvezdinim košem, iako je lopta pogodila Doužera dok je bio van parketa. Usledio je čelendž koji je uspešno realizovan, odluka je promenjena a crveno-beli su na to odgovorili novim protrčavanjem Nedovića i pogotkom za +7.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter