Izvor: Alo
01.05.2024 u 14:41
0

IZRAEL NEĆE SLATI DELEGACIJU U KAIRO: Napad na Rafu ne bi ništa rešio

Sukob Izraela i Hamasa – 208. dan

Dok su se lideri SAD, Katara i Egipta obavezuju da će raditi na punoj implementaciji potencijalnog sporazuma o primirju u Gazi, delegacija Hamasa napustila je pregovore u Kairu.

Navodi se i da će se delegacija vratiti sa pisanim odgovorom na predlog o prekidu vatre, ne navodeći kada.

Sa druge strane, Izrael je poručio da neće slati delegaciju u Kairo dok Hamas ne odgovori na njihovu ponudu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će Izrael ući u Rafu sa ili bez sporazuma.

RUSI UVELI “ CAR MANGALE“ NA FRONT! Ovakvo vozilo je sposobno da se efikasno odupre artiljeriji i protivtenkoviskim raketama.

Francuskišef diplomatije rekao je Netanjahuu da napad na Rafu ne bi ništa rešio.

„To je loša je ideja. Previše je neizvesnosti u vezi sa humanitarnim pitanjima“, rekao je Stefan Sežurne izraleskom premijeru u Jerusalimu.

Zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel kaže da SAD ne vide „kredibilan“ izraelski plan za vojnu operaciju u Rafi koji bi rešio „njihove zabrinutosti“.

Sedam Palestinaca je poginulo, a 32 su povređena u najnovijim izraelskim vazdušnim napadima na Gazu, prenosi agencija Vafa.

Studenti koji protestuju na američkom Univerzitetu Kolumbija zauzeli su jednu od zgrada kampusa, Hamilton hol.

Oni su tu zgradu preimenovali u Hinds hol, u znak sećanja na šestogodišnju Hind Radžab koja je stradala u Gazi.

Blinken rekao Netanjahuu da se SAD i dalje protive operaciji u Rafi

Američki državni sekretar Entoni Blinken ponovio je u današnjem razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom da se SAD protive planiranom izraelskom napadu na prenaseljeni grad Rafa na jugu Pojasa Gaze, saopštio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Prema njegovim rečima, Blinken je ponovio „jasan stav SAD o Rafi“, prenosi Al Džazira. Miler je dodao da je Blinken takođe primetio „poboljšanje isporuka pomoći u Gazu“ i ponovio značaj „ubrzanja i održavanja tog poboljšanja“.

Hamas: SAD vrše pritisak na nas da prihvatimo dogovor sa Izraelom

Visoki zvaničnik militantne grupe Hamas Sami Abu Zuhri rekao je danas da američki državni sekretar Entoni Blinken vrši pritisak na Hamas da prihvati zahteve Izraela na pregovorima o prekidu vatre i oslobađanju talaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter