Izvor: Informer
15.05.2024 u 21:05
2

PRVI REZULTATI ISTRAGE: Atentat na Roberta Fica je politički motivisan?

Ministar unutrašnjih poslova Slovačke Matuš Šutaj Eštok kaže da je pokušaj atentata na premijera Roberta Fica bio politički motivisan i da je odluka o atentatu doneta odmah posle predsedničkih izbora.

Eštok poručuje da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti zvaničnike koji bi mogli biti meta ovakvih napada, uključujući novinare i javne ličnosti. Naveo je i da će apelovati na potpredsednika „da sazove Savet bezbednosti radi procene situacije“ i dodao da je napad na premijera je napad na demokratiju i „najtužniji dan za demokratiju u Slovačkoj.

Eštok je uputio poruku građanima da „na mržnju ne odgovaraju mržnjom“, a napadu je prethodilo širenje mržnje na društvenim mrežama.

– Ono što je sada počelo, posejali su mnogi od vas svojom mržnjom. Mržnja prema svakom političaru i svim političkim partijama treba da prestane, a vlasti čine i činile su sve da zaštite političare – jasan je ministar policije.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ATENTATA NA PREMIJERA: Fico prilazi okupljenom narodu, odjednom se čuju pucnji!

Eštok kaže da će sada biti ponuđena zaštita svim ustavnim zvaničnicima.

Kad je reč o samom atentatu, Matuš Šutaj Eštok kaže da je današnji incident bio napad na demokratiju i samu državu.

On kaže da je izvršilac napada „pucao pet puta“ i da je premijer u „kritičnom stanju“.

Nalazi početne istrage ukazuju da je napad „politički motivisan“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PRVI REZULTATI ISTRAGE: Atentat na Roberta Fica je politički motivisan?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter