Izvor: 24sedam
17.10.2024 u 10:10
0

POSLOVNI FORUM SRBIJA – JAPAN: Predsednik imao susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO (Jetro)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa japanskim kompanijama na Poslovnom forumu Srbija - Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO (Jetro)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa japanskim kompanijama na Poslovnom forumu Srbija – Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu DžETRO (Jetro).

Predsednik Vučić izjavio je danas da će Srbija do kraja godine dobiti investicioni kreditni rejtig i od agencija Fič i Mudis. „Ovo je najveća poslovna japanska delegacija koja je ikada posetila našu zemlju“, istakao je Vučić na forumu, na kome učestvuje više od 100 predstavnika japanskih kompanija. Vučić je rekao da postoje stvari kojima možemo da se hvalimo, a to je da je Srbija konačno dobila investicioni kreditni rejting od agencije Standard and Purs. „Dobićemo potvrdu od još dve kompanije, Fič i Mudis i to će biti do kraja godine, veoma brzo, ali ima još nekih dobrih stvari“, rekao je Vučić.

Naglasio je da javni dug Srbije u odnosu na BDP iznosi 46,5 odsto, što je zapravo polovina prosečnog javnog duga u odnosu na BDP-a u EU. „Ugostio sam Šinzo Abea pre pet i po godina, verujem da smo uspešno unapredili naše odnose i da je to bila poseta izuzetnog vizionara i bio sam veoma počastvovan da ga upoznam i ugostim u Srbiji. Zapravo, posle toga uradili smo dosta dobrog posla, uključujući i nove japanske investicije u našoj zemlji, od kompanija Nidek do Tojotajers“, rekao je Vučić.

Napomenuo je da sada treba da završimo proces odsumporavanja u Obrenovcu sa kompanijom Micubiši i druge stvari sa još nekim kompanijama, kada je reč o sektoru energetike i kada je reč o kvalitetu japanske opreme i kompletno novog projekta za izgradnju reverzibilne hidroelektrane „Bistrica“ koji će biti 100 odsto u rukama japanskih kompanija i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter