Izvor: ALO
03.07.2024 u 11:17
0

„VELIKE SNAGE SU OKUPLJE U REGIONU“ Vučić se obraća u Banjici 2: Primetili smo podizanje albanskih barjaktara (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

Predsednik Srbije stigao je u kasarnu Banjica 2 gde održava kolegijum. Ispred kasarne ga je dočekala garda.

U kasarni su i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, ministar odbrane Bratislav Gašić, premijer Srbije Miloš Vučević.

Nakon sednice planirane su izjave za medije.

– Oprema i naoružanje Vojske Srbije se u skladu sa tim se vrše dopune. Nismo zadovoljni popunom, brojem ljudi, naročito na severu Srbije, Beograd i Vojvodina.

– Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu, od značajnih snaga susednih zemalja, do ogromnog broj NATO pripadnika na KiM. Mi računamo na dobru saradnju sa NATO.

Uvereni smo da snage u Bosni neće biti upotrebljavani ni protiv srpskog naroda ni protiv Srbije.

– Primetili smo da su pojačana dejstva vazduhoplovnih i bespilotnih letelica, sa izviđačkim namerama prema Srbiji. Primetili smo podizanje albanskih barjaktara iz Đakovice, 5 i 12. juna, sa namerom izviđanja pozicija Vojske Srbije. Švedsko-nemački avioni rade snimke van teritorija pod kontrolom Vojske Srbije. Prave veoma precizne snimke zbog prisustva Vojske Srbije u cenrralnoj Srbiji.

– Moraćemo da promenimo mnoge navije, moraćemo da budemo mnogo jasniji u odvraćanju svakog potencijalog agresora. Naše namenske industrije će morati da rade više.

– Moraćemo da povećamo broj onih koji mogu da nose pušku i da pomognu u odbrani zemlje.

– Srbija želi mir, ali da bismo ga sačuvali moramo da imamo jaku vojsku koja će da odbrati svakog agresora.

Pitanja medija

Na pitanje o pisanju hrvatskih medija da se iza rezolucije o Jasenovcu krije plan „Vučić za srpsku Belorusiju“, rekao je:

– Neki su uvek izgovarali ono što su velike sile želele da čuju. I tada su govorili protiv Srbije. Moj odgovor će biti veoma precizan. Kad god bi Srbije podigla glavu, kada ne bi bila unižena, ili ne bi pristala da služi tuđim interesima, a da sprovodi samokažnjavanje, kada bi predstavlja politički faktor koji više nije beznačajan, uvek bi se pravila koalicija u regionu, ali bi neki uvek bili stalno prisutni, poput Hrvatske. Oni su više ove godine napisali tekstva o meni, nego o svojim predsednicima i predstavnicima.

– To znači da ipak ne radim loše za Srbiju.

– Pošto je za njih sramota da Crna Gora nešto uradi, naravno da krivac mora da bude Vučić. Kao i Sarajevu. Ja sada imamo pitanje. Ako sam ja, pošto vidim da crnogorsko rukovodstvo govori stranim predstavnicima da je to iz Beograda. Pitam sada ljude u Podgorici, da li sam ikada pozvao nekoga, jesam li rekao nešto? Ili je to bila vaša ideja da se izvučete posle sramne rezolucije o Srebrenici.

– Moraju da kažu „to su mali Rusi“, iako je jasno da smo mi samo narod koji hoće da bude svoj i neće da služi ni istoku ni zapadu. Ali to će se nastaviti. Kada god smo bili blizu nekog važnog dogovora, uvek bi evropski političari pravili turneje po regionu.

Predsednik Srbije stigao je u kasarnu Banjica 2 gde održava kolegijum. Ispred kasarne ga je dočekala garda.

U kasarni su i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, ministar odbrane Bratislav Gašić, premijer Srbije Miloš Vučević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter