Izvor: Kossev
29.09.2023 u 13:12
3

STRAŠNE PRIŠTINSKE MEDIJSKE MANIPULACIJE: Lažni sveštenik širi propagandu na pojedinim albanskim medijima

Pojedini mediji na albanskom jeziku na Kosovo poslednjih dana za mišljenje pitaju Nikolu Džufku, koji se predstavlja kao pravoslavni sveštenik. Kako je objavio Kossev, njegova gostovanja su korišćena za širenje propagande. Da je u pitanju lažni sveštenik potvrdila je saopštenjem Mitropolija Elbasanska.

Poslednje gostovanje Džufke u emisiji “Kojšija šou” (Kojshija show), u kojoj često gostuje, ispred hrama Svetog Đorđa u Prizrenu optužuje sveštenstvo da su ubice, i da srpske crkve treba ugasiti.

PREMIJERKA BRNABIĆ O AKCIJAMA NA KOSOVU: Nastavlja se teror Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM

Klan Kosova je 24. septembra, na dan kada je grupa naoružanih osoba upala u manastir Banjska, od čega se Crkva ogradila, objavio navodno saopštenje predstavljajući Džufku kao poglavara Albanske nacionalne crkve. U tom saopštenju Džufka proklinje Srpsku pravoslavnu crkvu.

Pojedini kosovski mediji na albanskom jeziku promovišu Džufkine izjave kao navode kao pravoslavnog sveštenika, bez navođenja činjenice da ga nijedna pravoslavna crkva ne priznaje kao takvog. Jedna od ličnih provokacija Džufke dogodila se februara ove godine kada je bratstvo manastira Visoki Dečani saopštilo na svom Fejsbuk profilu da se u manastiru pojavio lažni monah iz Albanije Nikola Džufka koji je pokušao da snimi „šovinistički program“.

Nikola Džufka je postao centar pažnje javnosti zbog svojih izjava i postupaka u albanskim i kosovskim medijima na albanskom jeziku, koji se tiču pravoslavne vere, ali su ih crkvene vlasti u Albaniji osporile i jasno se ogradile od Džufke. Mitropolija Elbasanska se od Džufke ogradila saopštenjem novembra prošle godine, navodeći između ostalog da njega ne priznaje ni jedna pravoslavna crkva.

Mitropolija Elbasanska, koja postoji u okviru Ohridske arhiepiskopije, u saopštenju tvrdi da Nikola Džufka daje „patriotske“ izjave, dok istovremeno omalovažava i ismeva pravoslavne sveštenike u Albaniji, kao i vođe drugih verskih zajednica. Ovakvo ponašanje je kritikovano zbog izazivanja nezadovoljstva i rivaliteta među verskim zajednicama.

Takođe je istaknuto da nedostatak verskog obrazovanja čini Džufki teško da daje tačne izjave u medijima u vezi sa pravoslavnom verom, što se smatra dezinformacijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “STRAŠNE PRIŠTINSKE MEDIJSKE MANIPULACIJE: Lažni sveštenik širi propagandu na pojedinim albanskim medijima”

  1. Ovo se pretvorilo u stend komičare , oni se sprdaju sa ozbiljnim temama kao i sve psihopate što rade , a eto i zašto je stvorena Albanija baš zbog uništenja Pravoslavaca, sakupili plemena skoca i konpoca , izmislili jezik a sve zbog Srba , ali i Rusije da kojim slučajem ni mi ni oni ne izadju na more . Godine 1896 . na Austrougarskom dvoru u tajnosti je pao dogovor da se stvori jedinstvena albanska nacija koja do tada nije ni postojala postojala su smao zavadjena plemena , sve su im dali i naučili i državu su im dali , a sve zbog Srba doduše i zbog Crnogoraca a i zbog Rusa pa znači zbog Pravoslavaca . Nisu imali ni svoj jedinstveni jezik dok im Austrougarska nije napisala Albanski . Oni su stvoreni zbog geopolitičkih motiva Katolika , Pape i Austrougara .
    Interesantno je da je knez Vilhelm Vid napustio Albaniju 1914 godine te TAMO NASTAJE OPŠTI HAOS, BEZVLAŠĆE i vlast kneževeine Albanije prestaje da postoji ali uz POMOĆ SRBA knez paša toptoni se vratio u Albaniju i uz Srpsku pomoć ponovo proglaša novu Albansku državu Albanski islamski Emirat , sve se odigrava 1914 . godine a posle im je i Kardelj pomogao a nama odmogao da izadjemo na makar na mali deo mora . Velike sile i sada sprovode svoje geopolitičke ciljeve na KiM kao i kada su stvarali Albaniju .
    .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter