Izvor: kurir
04.07.2024 u 13:39
0

„PONOSAN SAM! VRLO DOBRO“ Vučić: Prvi put smo videli dejstvo komarca, malog Miloša! Predsednik i o izvozu ulja u Crnu Goru

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“.

– Ponosan sam! Prvi put smo mogli da vidimo dejstvo „komarca“, „malog miloša“ i izvrsne pogotke… Moraćemo još mnogo da vežbamo, da radimo, nabavljamo i proizvodimo… Do septembra imaćemo 1.000 komada komaraca – kazao je Vučić.

Predsednik srbije Aleksandar Vučić dao je znak za početak vežbe „Vatreni udar 2024“ na Pasuljanskim livadama. Vežbi prisustvuju i predsednik vlade Miloš Vučević, ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske SrbijeMilan Mojsilović.

. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

 

Vežba je počela u 12 časova, u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

On je potom odgovarao na pitanja novinara a prvo je bilo izvoz ulja u Crnu Goru

Na poligonu „Pasuljanske livade“ u toku je realizacija aktivne faze opitne združene taktičke vežbe „Vatreni udar 2024“, na kojoj se uvežbava izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku.“Vatreni udar 2024“ je uvežbavanje izvođenja borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku, sa ciljem unapređenja sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

Opšti cilj vežbe je unapređenje sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, te provera funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

Na vežbi učestvuju jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta.

Angažovano je oko 1.500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava, uključujući i ona koja se nalaze u procesu modernizacije, razvoja i ispitivanja za potrebe Vojske Srbije.

Ovo je završna faza vežbe koja traje dve nedelje. Sva iskustva koja vojska bude prikupila koristiće se u daljem razvoju ovih modernih sredstava.

Na vežbi „Vatreni udar 2024“ uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku, sa ciljem unapređenja sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter