Izvor: ALO
13.06.2024 u 17:14
0

TRADICIJA NAM POMAŽE DA BUDEMO JEDINSTVENI I BOLJI: Šapić na obeležavanju Spasovdana!

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, patrijarh srpski Porfirije i predsednik vlade Srbije Miloš Vučević obeležili su danas gradsku Slavu Spasovdan lomljenjem slavskog kolača u Starom dvoru

Šapić je obraćajući se zvanicama, izrazio zadovoljstvo što smo, kako je rekao, sada već drugi put od kada postoji ovo zdanje, baš na ovom mestu u prisustvu patrijarha srpskog Porfirija lomili slavski kolač i na ovaj način obeležili slavu Grada Beograda.

– Želim da ovo postane deo tradicije i drago mi je što ove godine nastavljamo u tom pravcu. Drago mi je što je tu moj prijatelj predsednik srpske vlade Miloš Vučević i to treba da bude još jedan pokazatelj da smo svi mi jedna strana, da smo svi na istom zadatku. Želimo da u periodu ispred nas pokažemo kako na različitim nivoima vlasti treba da sarađujemo, imamo stalnu komunikaciju i da pokažemo koliko je važno da u svim sferama društva vodimo sinhronizovanu i jedinstvenu politiku koja će se voditi za interese srpskog naroda – rekao je Šapić.

 

 

VUČIĆ SE SUTRA SASTAJE SA ZARACINOM: Sastanak tačno u 9 časova!
On je dodao da postoji pokušaj jednog dela javnosti da se sve što je tradicionalno pokaže kao retrogradno.

– Ja mislim da je upravo obrnuto, da ono što je tradicionalno treba da nam pomogne da idemo napred, da budemo bolji i uspešniji. Izuzetna je čast što je Srpska pravoslavna crkva sa nama domaćin gradske slave. Potpuno sam siguran da se u budućnosti i kako se budu menjali ljudi koji vode grad, ova tradicija neće menjati, da će postati prirodno što srpski narod i naš grad i zaslužuju. Hvala svima koji su došli da zajedno obeležimo ovaj važan dan. Neka nam je srećan Spasovdan – istakao je Šapić.

Patrijarh Porfirije je naglasio da je danas slava, a kad je slava onda je i radost.

– Slava je oslanjanje na korene, ali u isto vreme i pogled u budućnost. Slavimo autentičnog, pravog i jedinog Boga, ali danas slavimo i autentičnog i pravog čoveka. Slavimo jedinstvo između Boga i čoveka, ali i jedinstvo ljudskog roda, porodice, grada, svoga naroda. Zato nije slučajno da je Spasovdan izabran da bude slava prestonog grada – rekao je srpski patrijarh.

Svečanosti su prisustvovali član Privremenog organa Nikola Nikodijević, Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet, Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, sveštenstvo SPC, narodni poslanici, ministri, gradski sekretari i predsednici opština.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter